Emniyetten Traktör Sürücülerine Eğitim

Emniyetten Traktör Sürücülerine Eğitim

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mart 2015 10:19
Emniyetten Traktör Sürücülerine Eğitim

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce ortaklaşa hazırlanan eğitim planı çerçevesinde, traktör sürücülerine eğitim verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Güvenli Traktör Kullanımı Projesi” kapsamında, Atabey’e bağlı İslamköy’de traktör sürücülerine yönelik eğitim düzenlendi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Tarımsal faaliyetlerin temel kuvvet kaynağını oluşturan lastik tekerlekli traktörlerin sayısı 2014 yılı Temmuz ayı sonu itibariyle 1.658.979’a ulaşmış olup, bu sayı her geçen artmaktadır. Ülkemizde son üç yılda meydana gelen trafik kazalarına ait veriler incelendiğinde; teknik donanım eksiklikleri (Işık donanımı, geri yansıtıcılı şerit v.b.) nedeniyle kazaya karışan lastik tekerlekli traktörlerin oranının diğer tüm araçların aynı nedenlerle kazaya karışma oranına göre daha fazla olduğu tespit edilmiştir.

Bu kapsamda; Emniyet Genel Müdürlüğünce 2015 yılı sonuna kadar devam edecek olan “Güvenli Traktör Kullanımı Projesi” hayata geçirilmiştir. Söz konusu projenin amacı karayolunu kullanan tarım araçları kullanıcılarını trafik kuralları konusunda bilgilendirmek, teknik donanımı eksik olan tarım araçlarının yapılan bilgilendirme çalışmaları ile bu eksikliklerinin giderilmesini sağlamak, güvenli traktör sürüş tekniklerini benimsetmek ve traktörlerin sebep olduğu trafik kazalarını azaltmaktır.

Bu amaçla ilimizde 2015 yılı sonuna kadar tarım aracı kullanan sürücülere yönelik olarak İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırlanan eğitim planı çerçevesinde, 26 Şubat 2015 tarihinde Atabey ilçesi İslamköy’de Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı konusunda eğitim faaliyeti düzenlenmiştir. Söz konusu eğitim çalışmalarında proje paydaşı olan tüm kurum temsilcileri tarafından konu hakkında hazırlanan slaytlar eşliğinde sunum yapılmıştır.

Eğitim faaliyeti kapsamında tarım araçları kullanıcılarına;
Trafik kuralları hususunda araç kullanıcılarına yüz yüze bilgi vermek, eğitmek ve bu konuda davranış alışkanlığı kazandırmak,
Güvenli traktör sürüş tekniklerini benimsetmek,
Doğru traktör kullanımı ile tarımsal işlerin güvenli yapılmasını sağlamak,
İlkyardım konularında traktör sürücülerini bilgi verilmesi, amaçlanmıştır.

Eğitim faaliyeti sonrasında katılımcılara konu ile ilgili olarak hazırlanan afiş ve broşürler ile traktör sürücülerine reflektör dağıtımı yapılmıştır” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum