“Enerjiyi Etkin Kullan, Aklınla Verimli Yaşa!”

“Enerjiyi Etkin Kullan, Aklınla Verimli Yaşa!”

Yayınlanma:
“Enerjiyi Etkin Kullan, Aklınla Verimli Yaşa!”

“Enerjiyi etkin kullan, aklınla verimli yaşa!” sloganıyla, iklim değişikliği ile mücadele edilmesine ve çevrenin korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla, her yıl 8-14 Ocak tarihinde Enerji Verimliliği Haftası kutlanmaktadır.

Enerji Verimliği Haftası kapsamında enerji verimliliğine dikkat çekmek ve tüm dünyanın enerji verimliğine yönelmesi için farkındalık oluşturuldu. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı M. Erhan SAVRAN’ın katılımlarıyla, Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu 2.sınıf, 3. Sınıf ve 4. Sınıf öğrencileri ile öğretmenlerinden oluşan 121 kişilik gruba Enerji Verimliliği ve Sıfır Atık konulu eğitim verilmiştir. Endüstri Meslek Lisesi 9/A sınıfı etkinlik öğrencileri palyaço ekibinin de katıldığı eğitimde enerji verimliliği ve tasarrufun önemi müzik ve danslar eşliliğinde eğlenceli bir şekilde çocuklara aktarıldı.

Enerji Verimliliği Haftası kapsamında kullanılan elektrikli aletlerin nasıl tasarruflu kullanılması gerektiğini, çeşmelerden boş yere akan sularımızın ne kadar değerli olduğunu, yenilenemeyen enerji kaynaklarının verimli kullanılması üzerinde duruldu. ‘Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Sende Tasarrufa Bugünden Başla!’ diyerek anlattığımız eğitim ile enerjinin etkin kullanılması, israfın önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması amaçlanmaktadır.

Enerji kaynaklarının hızla tükendiği ve enerji ihtiyacının giderek arttığı günümüzde tasarrufun önemini daha iyi kavramamız gerekmektedir. Elektronik cihazların gereksiz yere prizde tutulmaması, enerji tasarruflu ampullere geçiş yapılması ve suyun daha bilinçli kullanılması ile birlikte enerji tasarrufuna adım atılmalıdır.

Uygulamalı ve öğretici geçen günde çocuklarımıza hediyeler dağıtılmış olup, ara tatillerinde de eğlenirken öğrenebilecekleri yeni geri dönüşüm aktiviteleri kazandırılmıştır.
#İsrafEtme
#ÇevreniKoru
#EnerjiVerimliliğiHaftası

Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.