Engel Tanımadılar

Engel Tanımadılar

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Aralık 2019 12:08
Engel Tanımadılar

Değişik engel grubundan çocuklara özel eğitim veren Özel Öncü İletişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle Tempo Park Düğün Salonu’nda bir gece düzenledi. Yaklaşık bin çocuk ve ailelerinin katıldığı gece renkli görüntülere de sahne oldu.

Gecede bir açılış konuşması yapan Psikolog Hasan Hüseyin Akagündüz, 1986 yılına gelene kadar sakat-kör-sağır-topal diye okullara alınmayan veya dışlanan çocuklar için anlayışın değiştiğini, onlar için okullar açıldığını, her şeyden daha önemlisi bu çocuklar için özel olarak üniversitelerde öğretmen yetiştirildiğini anlattı. Akagündüz, devletin sosyal devlet olma anlamında üzerine düşen yükümlülükleri bütçesi elverdiğince yerine getirme uğraşına girdiğini kaydederek; engelli maaşı, engelliye bakana maaaş, işe alma, kredilendirme ve sağlıkla ilgili sorunlarda öncelik gibi haklarla onlara verdiği değeri gösterdiğini dile getirdi.
Gece boyunca müzik eşliğinde eğlenen çocuklara ve ailelerine değişik ikramlarda bulunuldu.






HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.