Engelliler Bisiklet Yollarına Sahip Çıktı

Engelliler Bisiklet Yollarına Sahip Çıktı

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2018 11:04
Engelliler Bisiklet Yollarına Sahip Çıktı

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ramazan Erdoğan, kentteki kaldırım işgalleri, kaldırımlarda uygun olmayan trafik levhaları ve trafikte yaşanan kaosa işaret ederek “Engellilerin sokağa çıkma hakkı yok mu?” diye sordu. Erdoğan, bisiklet yollarının da kaldırılmamasını istedi.

Şehirlerde yaşanan trafik sorunu kuşkusuz en çok engelli yurttaşlarımızı etkiliyor. Isparta Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ramazan Erdoğan da konuyla ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. 

Şehir merkezinde bazı esnafların kaldırım işgalleri nedeniyle özellikle, görme ve yürüme engelli vatandaşların sorun yaşadığını kaydeden Erdoğan, kaldırımlarda uygun olmayan tabelalar, kaldırımı ortalayan ağaçlar gibi bazı etkenler yüzünden de engellilerin zor anlar yaşadığını dile getirdi. 

Isparta Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ramazan Erdoğan, son günlerde gündemi meşgul eden bisiklet yollarıyla ilgili de fikrini açıkladı. Erdoğan, bisiklet yollarının şehrin gelişmişliği ve kültürü ile doğrudan ilgisi olduğunu kaydederek bisiklet yollarının kaldırılmamasını istedi. 

GEREKLİ TEDBİRLER ALINSIN 

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Erdoğan, “Bizlerin talebi, Bisiklet Yolu Projesinin Engellileri kapsayacak şekilde gerekli önlem ve tedbirlerin alınarak devam etmesi yönünde” dedi. 

Erdoğan açıklamasında “Ülkemiz genelinde ve hatta sınırlarımızın ötesinde de devam eden huzur ve güven operasyonunda şehadet şerbeti içerek şehit olan evlatlarımıza ana kuzularına Allah(cc)  rahmet kederli ailelerine ve Türk milletine sabırlar diliyorum” diye başladığı açıklamasında “Son günlerde ilimizin gündemin bulunan ve karşıt iki görüş şekline dönüşen "Bisiklet Yolu" konusunda biz de Engelliler olarak düşüncelerimizi ifade etmek istiyoruz. Malum, Isparta’mızın özellikle şehir merkezimizin trafik akışı sık sık kilitlenmekte ve gün geçtikçe bu sorunun büyüdüğünü bizler de şahit olmaktayız. Yollarımız bu şekildeyken yaya kaldırımlarına bakıyoruz, bir tarafta esnafımız ürünlerini teşhir ederken diğer tarafta levhalar, tabelalar kaldırımı kaplıyor. Sağduyunuza soruyoruz, bu kadar kargaşanın içinde Engellilerin sokağa çıkmaya hakkı yok mudur?” diye sordu. 

Bisiklet yollarının engelliler açısından güvenli olduğunu savunan Erdoğan, “Bisiklet yolu bizleri sevindirmişti, her ne kadar bizler düşünülerek tasarlanmamış olsa da trafiğin güvensizliğinde daha güvenli geldi bizlere. Bisiklet yollarının birçok il ve ilçede örneklerini görmekteyiz. Bir Çanakkale, Akhisar, Alanya, Konya, Diyarbakır vb. şehirlere bakıyoruz, birçoğunda yaya kaldırımı ve bisiklet yolu bütünleşik şeklinde. Sayın İdarecilerimize sesleniyoruz; Bizlerin talebi, Bisiklet Yolu Projesinin Engellileri kapsayacak şekilde gerekli önlem ve tedbirlerin alınarak devam etmesi yönünde. Bu konuda yapılacak çalışmalar için, şimdiden teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

İMZA KAMPANYASINA DESTEK İSTEDİ 

Öte yandan, bisikletseverler tarafından change.org isimli internet sitesi üzerinden başlatılan “Isparta’da Bisiklet Yolu Kaldırılamaz!” başlıklı imza kampanyasına da destek isteyen Ramazan Erdoğan, bisiklet yollarının çoğaltılmasını istedi. 

Change.org. isimli internet sitesinde başlatılan “Isparta’da Bisiklet Yolu Kaldırılamaz!” başlıklı imza kampanyasının tanıtım metninde “Isparta'da 2017 yılında yapılan ve hala var olan bisiklet yolunun kaldırılmaması için başlatılan bir harekettir. Bisiklet en ekonomik ulaşım aracıdır. Sağlıklı bir ulaşım aracıdır. Bisiklet yolunun geçtiği yerlerde bulunan, kaldırımları işgal eden esnafların isteği ile bisiklet yolu kaldırılamaz. Merkezde beş büyük otopark mevcuttur. Esnafın işyerinin önüne arabasını park etmesi için bisiklet yolu kaldırılamaz. Bisiklet siyasetin oyuncağı değildir. Isparta'nın coğrafyası bisiklet için uygundur. Bisiklet yolları çoğaltılmalıdır. Kısaca Isparta ve tüm bisiklet severler, Bisiklet yoluna sahip çıkın!” ifadeleri yer alıyor. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum