Engelliler vatandaşlar için 23 bin kapak toplandı

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri, engelliler için tekerlekli sandalye temin etmek amacıyla 23 bin kapak topladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Aralık 2011 17:26
Engelliler vatandaşlar için 23 bin kapak toplandı

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri, topladıkları 23 bin kapağı, Türkiye Sakatlar Derneği Yalvaç Şubesi Başkanı Çağlar Özyiğit'e teslim etti.

Rehber Öğretmen Fatma Demirel, yaptığı açıklamada, öğrencilerin engelli bireylere destek olmak amacıyla başlattığı kampanyaya velilerden büyük ilgi olduğunu söyledi. Okul Aile Birliği üyelerinin de katkılarıyla toplanan kapak sayısının 23 bine ulaştığını belirten Demirel, "Bu kapaklar sayesinde bir engelli vatandaşımızın tekerlekli sandalyeye kavuşması bizi daha da mutlu ediyor" dedi. Türkiye Sakatlar Derneği Yalvaç Şubesi Başkanı Çağlar Özyiğit de, engelli bireylere karşı duyarlılığı toplumun tüm kesimlerinden beklediklerini söyledi.

Türkiye'de engelli bireylere yaklaşımdaki düzeyin henüz istenen seviyede olmadığına değinen Özyiğit, "Ama genç kardeşlerimizin bu özverili çalışmaları, topluma bir mesaj olacaktır. Toplanan kapaklar karşılığında elde edeceğimiz tekerlekli sandalye sayesinde bir engelli kardeşimiz daha rahatça sokağa çıkabilecek. Emeği geçen tüm öğrenci kardeşlerimize, ailelerine, okul aile birliği ve okul idaresine çok teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum