Eren'den Tanışman'a Cevap: 'Yalan Yanlış Bilgiler Veriyor'

Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı MHP Belediye Meclis Üyesi Orhan EREN Belediyeyi izlemeye devam edin diyerek AK PArti Belediye Meclis Üyesi İsmail tanışmana cevap verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2012 12:12
Eren'den Tanışman'a Cevap: 'Yalan Yanlış Bilgiler Veriyor'

Orhan EREN Belediyeyi izlemeye devam edin diyerek AK PArti Belediye Meclis Üyesi İsmail tanışmana cevap verdi.

Sayın Tanışman, Yanlış gördüğüm şeyleri açıklarım diyorsun, fakat tersini yapıyorsun, yalan yanlış bilgiler vererek vatandaşlarımızı yanıltıyorsun. Şöyle ki, Bundan bir önceki yazında Belediye İş Hanı son katı yağışlı havalarda içeri su alıyor diye müstecir dilekçe veriyor, tamir etmemizi istiyor. Biz o sırada büyük borçla belediyeyi devraldığımızdan dolayı (Bu yüzden teslim etmeye bile gelemediler) tamir etme imkanımız yoktu. Çünkü Maliye, TEDAŞ, sigorta, esnafta gelen icralar bunaltılmış durumdaydık. Bunu bilen vatandaşlarımız, büyük beladan kurtulduk diye her mahallede helva dağıtıldı, kurbanlar kesildi. Bu nedenlerden dolayı, kişi mağduriyetini gidermek için halı sarayını verdik. (Eğer lüzum hissedersen ayrıntılı borç listesini sana verebiliriz. Sen yeter ki samimi ol) Ama senin yanlış anladığın gibi değil, o tarihli encümen kararına bakarsan, baktığını tahmin etmiyorum gerçekleri görürsün. Şöyle ki, Belediye İşhanının son katını ihale oluncaya kadar 4000 TL’den kiraya verdik, nitekim 2.5 ay sonra ihaleye çıkıldı. Yıllık diye okuduğunu anlamadan yazıyorsun, sen önce medyayı ve belediyenin satış ihalelerini iyi takip et. İlk ihale senin dediğin gibi değil, tespit ettirilen birim fiyatı üzerinden 1.160.000 TL’ye çıkarıldı. Daha sonra ikinci ihale 850.000 TL’den çıkarıldı. Neyse senin anladığın dilden, yıllık 400.000 TL’ye kiraya tutacağım diyen zihniyet 850.000 TL’ye mallığına satın almıyor. Asıl Şark kurnazlığı senin gibi düşünenler Sayın Tanışman.

Bina tamiratının belediye bütçesinden yapıldığını iddia edecek kadar bilgi yoksunusun. Eğer senin dediğin gibi olsaydı alışkanlık yaptığınız gibi bu konu davalık olurdu?

Madem bu kadar ciddisiniz 750.000 TL’ye ihaleye çıkarıyoruz, girin alın, sizin olsun.

Ayrıca aklıma gelmişken söyleyeyim, senin mensubu bulunduğun parti A.K.P, en güzel, rahat ve ikinci katta hiçbir sıkıntısı olmadan kaça oturuyor incele daha sonra ortaya çık ve ben doğruları yazıyorum diye övün.

Sen son yazında Peygamberimizin tavsiyelerine uyduğunu söyleyerek, Ramazan Programımıza dil uzatıyor tenkit ediyorsun. Tanışman sen önce iyi bir araştırma yapacaksın sonra doğru konuşacaksın. Önce Ulu Caminin önünden almamızın nedenini hatimle teravi namazı kılındığından, gelen şikayetleri değerlendirerek şimdiki yere aldık. Sen gerçekten samimi olsaydın, içeriğini öğrenip takip eder, bizim hiçbir siyasi düşünce olmadan program yaptığımızı görür teşekkür ederdin. Lütfedip gelin feyz alın. Çünkü biz Ramazanın adabına uygun program yapıyoruz. Vatandaş bizi taktir ediyor, teşekkür ediyor. Sizler tenkit etmeye çalışıyorsunuz.

Sinyalizasyonla ilgili sıkıntılardan bahsediyorsun. Senin eski yönetimin 5 (Beş) yıl boyunca bu eksiklikleri görmedi mi? ama sen yazıyı yazmadan önce yapacağımız yenilikler için çalışmalara başladık. Bizi takip et Sayın Tanışman.

Şehrimizin muhtelif yerlerinde bulunan bazı kasislerin kaldırılmasını eleştiren Sayın Tanışman önce mahkeme karalarına, daha da önemlisi vatandaşlarımızı dinleyeceksin.

Bu medeniyet dışı yapılan kasislerin yerlerine, biz insanların rahat bir şekilde sürüş keyfi yaşadığı yollar yapıyoruz. Bu kalıcı asfaltımızı yapmadan önce, mevcut yapılaşma kapsamında tüm altyapı (TEDAŞ, doğalgaz, Telekom, su ve kanalizasyon hatlarının) çalışmalarını tamamlıyoruz. Biz Isparta’mıza hizmet ediyoruz. Bu hızlı çalışma ortamında bir takım arızalar olacak. Biz bu arızalarımızı büyük bir titizlikle çalışmalar yaparak gideriyoruz. Yine kalıcı asfalt çalışmasında lokal tedaviyi yapıyoruz.

Ayrıca asfaltlama çalışmalarını tamamladıktan sonra yol çizgilerimizi çizerek, sürücülerimize uyarıcı yazılar yazıyoruz. İşte medeniyet bu, cahilce yapılan medeniyet dışı yapılan bu kasislerden halkımızı kurtaracağız, yenilikler yapağız. Avrupa standartlarında uyum sağlayacağız.

Biz güzel Isparta’mıza hizmet edelim sen hazımsızlıktan dolayı tenkitlerine devam et Sayın Tanışman.

Sayın Meclis üyemiz Tanışman halkımızın öz malı olan iş makinelerimiz ve hizmet araçlarının bakım ve onarımlarının özelleştirilmesini istiyor. Kendisine soralım! Afetlerde, karla mücadelede bizim personelimiz kadar özverili çalışabilir mi?

Biz bu başarılı çalışmalarımızı bu çalışmalarımızla sağladık. Bu aldığımız tüm araçlarımız için yatırım teşviki de alarak, çalışmalarıyla şimdiden amorti ettirdik. Sayın Tanışman araştır bir önceki sizin döneminizde kiralamalara verilen paralarla kaç tane araç alınabilir. Bizim almış olduğumuz halkımızın öz malı olan araçların kaçına sahip olunabilirdi.

Sayın Tanışman biz araştırdık. Sen de merak edip doğruları söylemek istiyorsan araçtır. Görmek isteyen gözler görsün.

Dikkat! Bir yılda vermiş olduğunuz kira bedeli ile bu aldığımız araçların üçte ikisine (2/3’üne) sahip olunabiliyor. Araçlar bedavaya halkın oluyor, Belediyemize kalıyor!

Kademeden bahsediyorsun, belediyeyi teslim aldığımızda kendi kadememizin tüm araç ve gereçlerini kullanan özelleştirme adı altında müteahhide fahiş fiyatlarla ihale edilen bir durum söz konusuydu. Bu kapsamda geldiğimiz zaman bir çok aracımız kademede yapılmayı beklemekteydi. İş yapamaz durumdaydık. Hemen gelir gelmez kademimizi kurarak bu yapılamayan, bizim iş yapmamızı engelleyen, iş kaybına neden olan, araçlarımızı acilen tamir ederek ağaya kaldırdık. Şu anda her türlü aracın bakım ve onarım (kaporta, boya, motor, mekanik, elektrik vs.) işleri eksiksiz ve orijinal parçalarıyla yapılmaktadır ve ayrıca yeni araçlarımız 2 (iki) yıl servis garantisindedir. Tüm işlerimiz servis kapsamında yapılmaktadır. Ayrıca eski yönetimle mukayese edersek kendi bünyemizde bakım ve onarım işlerimizi 3 (üç) veya 4 (dört) kat ucuza kaliteli olarak yapıyoruz.

Sayın Tanışman eğer araştırıp gerçek bilgilere ulaşabilseydin, teşekkür ederdin. Sen bizi takip et. Biz Isparta’nın gelişmesi, kalkınması, ekonomik yönden güçlenmesi, velhasıl Isparta’yı ayağa kaldırmak için çalışıyoruz. Bizi izleyin.

Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı

MHP Belediye Meclis Üyesi Orhan EREN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum