Eski Çöplük Yaşam Alanına Dönüşüyor

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın ‘Hayalimdi, hayalim bu dönem gerçekleşiyor’ dediği Sav’da bulunan Eski Çöp Depo Alanı Ağaç Düzenleme Projesi start aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2012 14:21
Eski Çöplük Yaşam Alanına Dönüşüyor

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın ‘Hayalimdi, hayalim bu dönem gerçekleşiyor’ dediği Sav’da bulunan Eski Çöp Depo Alanı Ağaç Düzenleme Projesi start aldı.

Yusuf Ziya Günaydın’ın ilk dönem belediye başkanlığı süreci içerisinde ıslahı gerçekleştirilen ve her türlü teknik uygulamaları yapılan eski çöp alanının 57 bin metrekaresine binlerce ağaç dikiliyor. Eski Çöp Depo Alanı Ağaç Düzenleme Projesi kapsamında orta alanda karadutluk oluşturulacak. Çevresine ise sedir ağaçları dikilecek ve yeni yaşam alanı oluşturulacak. Projede ayrıca karadutluğa 4 ayrı noktadan yürüyüş yoluyla ulaşılacak. Yürüyüş yollarının kenarlarında da yine yoğun bir şekilde ıhlamur ağaçları yer alacak.

Eski Çöp Depo Alanı Ağaç Düzenleme Projesi kapsamında Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da ağaç dikti. Ağaçlandırma ve proje ile ilgili olarak bilgiler veren Başkan Günaydın, kendisinin birinci başkanlık döneminde alanın şehir çöplüğü olarak kullanıldığını hatırlattı.

Günaydın, çöp alanının ıslahı için bir önceki başkanlığı döneminde Alman firmasının 3 milyon lira kendilerine maliyet çıkardığını aktardı. Ancak bunu belediye imkânlarıyla çok düşük bir maliyetle gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Günaydın, eski çöp depo alanının bir ay gibi kısa bir sürede ıslah edildiğini, çöp alanının üzerine de halk pazarı inşaatından çıkan hafriyatın 1,5 metre kalınlığında serildiğini belirtti.

Islah çalışmaları esnasında her türlü teknik şartların yerine getirildiğini kaydeden Başkan Günaydın, “Bu dönem belediye başkanlığım sürecinde hayalim gerçekleşiyor. Şimdi bu alanımızı ağaçlandırıyoruz. Burada kansere iyi gelen karadutluk oluşturuyoruz. Yine sedir ağaçları ve ıhlamur ağaçları dikiyoruz. Karadutluğa ulaşmak için 4 ayrı noktadan yürüyüş yolları yapılacak. Burasının yeniden yaşam alanına çevrilmesi için gerekli çalışmaları özellikle bugün başlattık. 21 Mart bilindiği gibi Nevruz Bayramı. Nevruz, yeniden doğuş demek. Ondan dolayı bizde bu çöp alanımızın bulunduğu bu tepemize yeniden doğuşu yaşatıyoruz. Nevruzla çok iyi bağdaştığı için bugün burada bu projenin startını verdik. Burayı da Isparta’mızın en güzel yerlerinden birisi haline getiriyoruz. Eski çöp depo alanımızı güzel bir yaşam alanı haline getiriyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum