Eski ve Yeni Başkan'ın Sait Nursi Polemiği

Bir yerel gazetede ‘Isparta için hiçbir şey yapamıyorum. Taşlaşmayı önleyemiyorum’ diyen Belediye Başkanı Günaydın’a, Eski Başkan Hasan Balaman, ‘Yoğunluğu iki katına çıkardığın, Sait Nursi Sokağı’nda 7 katlı bina uygulaması yaptığın yerler taşlaşma olmuy

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2011 23:27
Eski ve Yeni Başkan'ın Sait Nursi Polemiği

Bir yerel gazetede ‘Isparta için hiçbir şey yapamıyorum. Taşlaşmayı önleyemiyorum’ diyen Belediye Başkanı Günaydın’a, Eski Başkan Hasan Balaman, ‘Yoğunluğu iki katına çıkardığın, Sait Nursi Sokağı’nda 7 katlı bina uygulaması yaptığın yerler taşlaşma olmuyor mu? diye sordu.

AİLE ŞİRKETİ DIŞINDAKİLER TAŞLAŞMA OLUYOR
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın bir yerel gazetede ‘Almanya’da ve ABD’de şehirler düzelttim. Isparta’nın taşlaşmasını önleyemiyorum’  şeklindeki açıklaması Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman’ı gülmekten kırıp geçirdi.  Açıklamaları komik  bulduğunu söyleyen Balaman, Günaydın’ın aile şirketi dışındaki tüm projeleri taşlaşma olarak nitelendirdiğini söyledi

GÜNAYDIN ZİHNİYETİ RANTIN OLMADIĞI HİÇ BİR İŞE GİRMEZ
Günaydın’ın söylediğiyle uyguladığının birbirini tutmadığını öne süren Balaman, “Günaydın zihniyeti rantın olmadığı hiçbir işe girmez. MHP’li arkadaşlarımız bile Günaydın yönetiminden rahatsızlar. Meclis’teki olayları biliyorsunuz. Y. Ziya Günaydın’ın çıkarlarına ters düşen herkes tasfiye edilir” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın ‘Almanya’da ve ABD’de şehirler düzelttim. Isparta’nın taşlaşmasını önleyemiyorum’   açıklamaları Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman’ı  hem güldürdü. Hem tepkiye yol açtı. O açıklamalara 200 bin Ispartalının güldüğü gibi kendisinin de gülmekten kendisini alamadığını kaydeden  Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman, “Acaba bu açıklamayı yaparken aklı başında mıydı merak ediyorum?  Bu kadar komik bir açıklama olamaz. Taşlaşmayı önleyemedim diyor. Acaba aile şirketinin projelerini çizemediği yapılarımı kastediyor? Isparta’da bir yatırımcı takdire şayan bir 5 yıldızlı otel yapıyor. Bunu da taşlaşma olarak nitelemiş ve yapılmaması için elinden gelen gayreti göstermişti. Bizim dönemimizde , ikiz kule projesinde 0.75 yoğunluk verdiğimiz  yapıya karşı çıkan Günaydın, Meclis üyeleri karşı çıkmasına rağmen aynı yerde yoğunluğu iki katına çıkarma gayreti gösteriyor. O zaman bu taşlaşma olmuyor mu? Günaydın’ın aile şirketinin çizdiği projeler  taşlaşma oymuyor. Bunun dışındakiler taşlaşma oluyor. Ayrıca Sait Nursi Sokağı’nda o kadar karşı çıkılmasına rağmen 7 katlı bir bina uygulaması yapılıyor ama nedense bu da taşlaşma olmuyor. Bu binanı projesini kim çizdi? Galericiler Sitesi’nin projesini kim çizdi? Acaba bunlar taşlaşma olmuyor mu?” diye sordu.

AYAKKABASINA SAHİP ÇIKAMAYAN BAŞKAN ISPARTA’YA NASIL SAHİP ÇIKACAK?

Günaydın’ın ada bazlı uygulamalara karşı çıkarken, şimdi bu uygulamanın doğru olduğunu belirttiğini söyleyen Balaman  “Bu uygulamayı biz başlattık. Geçmişte karşı çıkıyordu. Uygulamanın doğru olduğunu kendisi şimdi ortaya koyuyor. İçme suyunda ‘Eğirdir’i devreden çıkaracağız’ diyor. Ama şu anda halen Eğridir Gölü’nden su alıyor. Söylediğiyle uyguladığı birbirini tutmuyor. Abuk sabuk konuşmalar yapıyor. Örneğin ‘Kayınbiraderim asla belediyeye gelemez’ diyor. Ama kayınbiraderin kendisi belediyeye getiriyor. Geçtiğimiz günlerde namazda ayakkabısını çaldırmış. Diyor ki ‘Kimse ayağıma bakmadı. Yüzüme baktılar. Dost yüze düşman ayağa bakarmış’ diyor. Ayakkabısına sahip çıkamayan Başkan, Isparta’ya nasıl sahip çıkacak? Nasıl Isparta’yı yönetecek?

HESAP KİTAPLAR BİRGÜN ŞAŞAR
Aquapark içinde buz pisti projesi yaptıklarını anacak pistin halinin bugün içler acısı halde olduğunu kaydeden Balaman,  “Belediyeye ait bir alan içinde buz pisti projesi hazırladık.  Buraya getirdik koyduk ama bugün içler acısı. Isparta için önemli bir hizmetti. Gençler için hem aktivite merkezi olacak hem de para basacaktı. İki yıldır dökülmüş vaziyette. Elbette bunun da hesabı sorulacaktır. Aqupark işletmecisine problem çıkardı. Çalıştırtmadı. Tabi hesapları kitapları var. O hesap kitap bir gün şaşar diye düşünüyorum.  Daha birinci fabrika bitmemiş. Üçüncü  fabrika kuruyorum diyor. Neyi kuruyorsun? Günaydın’ın fabrika kurma aşkının altında başka nedenler yatıyor. Fabrika kurma derdi yok. Onun derdi bu bölgede rant paylaşımı. O makinelerin gerçek değeri ne kadarken ne kadara aldı ileriki günlerde açıklayacağım. Isparta’nın geleceği fahiş fiyatlı makinelerle ipotek altına alınmıştır” diye konuştu

UFKU ÇÜNÜR’ÜN ÖTESİNE GEÇEMEZ

Rus Pazarı esnafının kullandığı barakaların Encümen kararı ile yıkılacağını öğrendiğini ileten Balaman, “Barakaları esnafın kullanması için inşa ettik. Esnafa zulüm yapmayacağız diye söz verdiler şimdi zulüm yapıyorlar. Demek ki burada da rant peşindeler. Farklı bir şekilde değerlendirme peşindeler. Bu da yakında çıkar. ‘Kent ormanı yapıyorum’ diyor Kent ormanı görmemiş daha. ‘Günaydın’ın ufku Gölcük’ten ve Çünür’den öteye geçemez’ demiştim. Küçük bir alana kent ormanı diyor. Oranın işletilmesi gerekiyordu işletmediler. Buranın eğitime tahsisi gündeme gelince Günaydın atağa geçti. Lüzumsuz yatırım içine girdiler.  Bunlar bir parkı, kent ormanı görecek durumdalar” şeklinde konuştu.

ÇIKARLARINA TERS DÜŞEN TASFİYE OLUYOR
Kendi mali raporlarında Belediye şirketlerinin zarar etmiş göründüğünü öne süren Balaman , “ ‘Pankartlarda üretimi şuradan şuraya çakırdık’ diyorlar. Oysa  şirketler içler acısı durumda. Paralar çarçur ediliyor. O faturaların nerelere ödendiğini bir görseniz. Geçen sen rant festivali yapıldı. 100-150 bin liralık festival 900 bin TL’ye çıktı. Şimdi bu parayı çıkaramayacaklarından festivalden vazgeçtiler. Günaydın zihniyeti rantın olmadığı hiçbir işe girmez. MHP’li arkadaşlarımız bile Günaydın yönetiminden rahatsızlar. Meclis’teki olayları biliyorsunuz. Y. Ziya Günaydın’ın çıkarlarına ters düşen herkes tasfiye edilir” görüşünü iletti.

(Demokrat)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum