Esnafın Yol İsyanı

113. Cadde devamındaki yolun Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşası nedeniyle daralması çevre esnafını isyan ettirdi. Bir buçuk metre uzunluğundaki daralma nedeniyle park sorunu yaşanıyor. Trafik aksıyor. Esnaftan tepki yağıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2013 18:56
Esnafın Yol İsyanı

MUHATAP ARIYORLAR
İnşaatı yıllardır sürüncemede olan Isparta Ticaret Kültür Merkezi’nin faaliyete geçeceği gün merakla beklenirken, kamuya ait olup inşaat sahası içinde kalan yolla birlikte meydana gelen daralma çevre esnafını isyan ettirdi.

113. Cadde devamındaki yolun inşaat sahasının başlamasıyla birlikte bir buçuk metre daralması trafik akışını olumsuz yönde etkiliyor. Salı günleri kurulan semt pazarında yürümek neredeyse imkansız hale geliyor. Araç parketmede sorun yaşanıyor. Çevre esnafı ‘Bu sorunu kim çözecek? Emniyet mi, Belediye mi, müteahhit mi? Bizimle ilgilenecek muhatap arıyoruz’ dediler.

Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman döneminde ihaleye çıkarılarak, kat karşılığı müteahhide verilen ancak bu tarihe kadar bir türlü bitirilemeyen Isparta Ticaret Kültür Merkezi, bu kez yol sorunuyla gündeme geldi.
113. Cadde üzerinde iki kaldırım arasındaki yol mesafesinin, ITKM inşaat sahasının başladığı noktadan Eski Hal kavşağına kadar olan bölüme kadar yaklaşık bir buçuk metre uzunluğunda daralması çevre esnafını isyan ettirdi.

Bir zamanlar kamuya ait yolun bir bölümünün inşa sahası içinde park alanı olarak kalmasıyla meydana gelen daralma trafikte aksamalara neden oluyor.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYOR
Çevre esnafından taksicilik yapan Mustafa Demirtaş, taksi durağından müşterisini aldıktan sonra Fevszi Paşa İlkokulu önündeki ışıklara geldiği zaman yoğunluktan ötürü zorluk yaşadığını söyledi. Caddeye çift otopark yapılmasıyla yoldan geçişin mümkün olmadığını savunan Demirtaş, “Işıklarda yol boyunca tek sıra kuyruk oluşuyor.

Çünkü çift geliş gidiş imkanı yok. Isparta’da trafik zaten sıkışık. Ne yazık ki ileriye yönelik çalışma yapılmıyor” diye konuştu. Demirtaş, Demokrat muhabirine yolda önceden bulunan kaldırımla, şimdi yapılan kaldırım arasındaki farkı da göstererek, bir buçuk metrelik daralmanın esnafı mağdur ettiğini iletti.

KAMUYA AİT YOL DARALDI
Yine çevre esnafından Hüseyin Yıldız, yolda ciddi anlamda otopark sorunu yaşandığına dikkat çekerek, ‘Çift şerit park yapılıyor. Yol daha da daralıyor. Çift yönlü yol tek yöne düşüyor. ITKM kendi alanına otopark yapıyor ama bir yandan bakıyorsunuz kamuya ait yol daralıyor. Müteahhit buraya soğuk bakıyor” dedi.

Esnaf yolun bir bölümünün ITKM inşası içinde kalması nedeniyle yaşanan sorunların çözümü karşısında muhatap bulamamaktan dert yanıyor. Esnaf, “Vatandaşın yolunu daralttılar. Trafik keşmekeş oldu. İyi de bunun ceremesini niye biz çekiyoruz? Bu sorunu kim çözecek? Emniyet mi, Belediye mi, müteahhit mi? Bizimle ilgilenecek muhatap arıyoruz?” görüşünü ilettiler.

SALI PAZARINDA YÜRÜMEK ZOR
Öte yandan yoldaki daralma en çok Salı günleri kurulan Isparta’nın en kalabalık semt pazarında kendisini hissettiriyor. Pazar sergilerinin iki taraflı açılmasıyla birlikte o yolda yürümek adeta imkansız hale geliyor. Pazardan alışveriş yapma imkanı mümkün olmuyor. Vatandaş ve esnaf bu duruma tepki gösteriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum