Evde Psikolojik Danışmanlık Devri

Isparta Devlet Hastanesi, yatağa tam bağımlı, ihtiyaçlarını gideremeyen hastaları evinde yalnız bırakmayarak, evde sağlık hizmetini başarıyla sürdürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2011 17:54
Evde Psikolojik Danışmanlık Devri

Çeşitli hastalıklara bağlı olarak evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylere verilen evde sağlık hizmetleri Isparta Devlet Hastanesi tarafından başarıyla uygulanıyor. Hastanın evinde ve aile ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetlerinden ilimizde çok sayıda hasta yararlanıyor.

Ocak ayında hizmet vermeye başlayan birimde 1 doktor, 1 hemşire, 1 sağlık memuru, 1 sekreter görev yapıyor. Başvuran her hasta evinde sağlık hizmetini alabiliyor ve programa alınan hastalar belli aralıklarla ziyaret ediliyor.

“ÜST DÜZEY HİZMET İÇİN ÇABALIYORUZ”

Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ramazan Okutan, insan odaklı, hasta odaklı hizmet vermeye çalıştıklarını ifade etti. Hayatın en önemli ve kutsal emanetinin sağlık olduğunu hatırlatan Okutan, “tıp biliminin gösterdiği yolda, halkımızın layık olduğu en üst düzey hizmeti verebilmek için tüm gücümüzle çalışmaktayız.

Sağlık Bakanlığımızın uygulamaya geçirdiği Evde Sağlık Hizmeti de hastanemiz tarafından başarıyla uygulanıyor. Evde Sağlık timimiz 215 hastaya hizmet götürerek, Isparta’da ki bu açığı kapatmıştır. Biz mevcut hastalığın tedavisinin devamının, laboratuar tahlilleri için gerekli kanların ev ortamında alınmasını, ilaç raporlarının yenilenmesini, yatak yaralarının pansumanlarının yapılmasını, sosyal ve psikolojik açıdan destek verilmesini sağlıyoruz” Dedi.

HER TÜRLÜ İŞLEM EVDE YAPILABİLİYOR

Başhekim Okutan ''Evde Sağlık Hizmeti'’nin,yatağa bağımlı, hastaneye gidemeyecek durumdaki hastalara ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerini, evlerinde ve bulundukları aile ortamında sağlık ekipleri tarafından verilmesini kapsadığını ifade etti.

Okutan hastaların sağlık raporları ve ilaç reçetelerinin, sağlık ekipleri tarafından hastaların hastaneye götürülmeksizin bulundukları ortamda düzenlendiğini ve temin edildiğini dile getirerek, gerektiğinde hastaların evlerinden sağlık aracıyla sağlık ekibi tarafından hastaneye nakledildiğini ve hastanedeki işlemleri tamamlandıktan sonra da tekrar evlerine gönderildiğini belirtti.

ULAŞIM, 444 38 33 NOLU HATTAN SAĞLANABİLİR

Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ramazan Okutan, Evde Sağlık Hizmetlerine ''444 38 33'' telefon hattından ve aile hekimleri aracılığıyla ulaşılabildiğini ifade etti. Okutan ''Bu telefon arandığında, evde sağlık birimi çıkıyor. Tüm Türkiye’de aynı numara kullanılıyor.
Arama yapıldığında en yakın sağlık tesisi ya da aile hekimi hastaya gidiyor. Hasta, köyde, kırsalda, yayladaysa o zaman gezici ekipler devreye giriyor. Kurulan sistemle, tüm coğrafyadaki hastalarımıza ulaşılabiliyor'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.