Evin Su İhtiyacını Tulumbadan Karşılıyorlar

Evin Su İhtiyacını Tulumbadan Karşılıyorlar

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Haziran 2017 14:35
Evin Su İhtiyacını Tulumbadan Karşılıyorlar

İl Genel Meclisinde, il merkezinde mücavir alan sınırlarının belirlenmesi için verilen önergenin ardından, merkezin dışında ilçe ve köylerden de benzeri şikayetler gündeme geldi. Şarkikaraağaç’a bağlı Göksöğüt Köyünde yalnız başına yaşayan Fatma Kazancı yaklaşık bir yıldır içme suyu sıkıntısı yaşadığını ve ihtiyaçlarını tulumba ile çektiği suyla karşıladığını söylerken, Göksöğüt Köyü muhtarı Mevlüt Gülcü ise Kazancı’nın evinin köyden 2 km uzakta olduğunu ve imar sınırları içinde yer almadığı için su hattındaki arızanın kendisi tarafından giderilmesi gerektiğini söylüyor.


İl Genel Meclisine Fevzi Özdemir tarafından verilen önergede gündeme getirilen mücavir alan sorunu ve bu nedenle kurumlar ve vatandaşlar arasında çıkan sorunların olduğu belirtilmişti. Haberin ardından Şarkikaraağaç’a bağlı Göksöğüt Köyünde yalnız başına yaşayan Fatma Kazancı yaklaşık bir yıldır içme suyu sıkıntısı yaşadığını söyleyerek şikayetini dile getirdi. Kazancı’nın evinin su sorunun altından da imar dışı alan sorunu olduğu ortaya çıktı.

VATANDAŞ TULUMBADAN ÇEKTİĞİ SUYU KULLANIYOR
Göksöğüt Köyünde yalnız yaşayan Fatma Kazancı (55) aylardır yaşadığı su sıkıntısının giderilmesi için birçok yere müracaat etmiş. Fatma Kazancı köy muhtarı başta olmak üzere Şarkikaraağaç Kaymakamlığına kadar durumunu bildirirken sorunun giderilmediğini söylüyor.
Kazancı, geçen yıl Mayıs ayından bu yana su sorunu olduğunu söyleyerek “Bahçemizdeki tulumba suyu ile ihtiyaçlarımı karşılamaya çalışıyorum. Yemek, çay, çamaşır yıkama, içme suyu, abdest, gibi her türlü ihtiyaçlarımızı bu bahçedeki sondajlı sulardan karşılıyorum. İşin içinden çıkamıyorum. Kendi ihtiyaçlarımızı karşılayamaz duruma geldim” diye konuştu.

EV KÖYÜN 2 KM DIŞINDA
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Göksöğüt köy Muhtarı Mevlüt Gülcü ise Fatma Kazancı’nın evinin köyün iki km dışında olduğun söyleyerek “bu konu daha öncede gündeme gelmişti. Özel idare ve Kaymakamlıktan durumu incelemeye geldiler. Ev köy içinde olmadığı için hattaki sorunu biz gideremiyoruz. Şahsın kendisinin yaptırması gerekiyor. Özel İdarede bu durumu ifade etmişti” dedi.

Göksöğüt Köyü Muhtarı Gülcü, belirtilen bölgede başka ev de olmadığını söyleyerek “vatandaş evine gelen su hattını kendi imkanları ile tamir ettirmek zorunda. Evine kadar birçok vatandaşın tarım arazisi var. Biz kendimiz orayı kazıp hattı götüremeyiz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.