Evladının Acısına Dayanamadı

Şehit Annesi Hayata Veda Etti

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2016 14:07
Evladının Acısına Dayanamadı

Mardin Nusaybin ilçesinde teröristlerin yola döşedikleri bombanın patlaması sonucu 15 Eylül 2015 Yılında şehit düşen polislerden Sezgin Uludağ’ın baba ocağına ateş düşmüştü. Şehidimizin annesi Selvere Uludağ Haytanı kaybetti

ŞEHİDİMİZİN ŞEHADET HABERİ...
Mardin Nusaybin ilçesinde teröristlerin yola döşedikleribombanın patlaması sonucuşehit düşen polislerden Sezgin Uludağ’ın Isparta’daki baba ocağına ateş düştü.3,5 yıllık polis olan Uludağ’ın 6 aylık iznin ardından bir ay önce Nusaybin’egittiği öğrenildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesi Barış Mahallesi’nde rutin güvenlikkontrollerini yaptıkları sırada PKK’lı teröristlerin daha önce yola döşemişoldukları bombayı uzaktan kumanda ile patlatması sonucu, zırhlı araçta bulunanbiri komiser yardımcısı 3 polis şehit oldu. Patlamada şehit düşen polislerdenSezgin Uludağ’ın (29) memleketi Isparta’ya acı haber ulaştı. Isparta merkezHisar Mahallesin’deki baba evine acı haberi Vali Vahdettin Özkan ile birlikteEmniyet Müdürü Halil Altan verdi. Şehit haberinin gelmesiyle birlikte eve devTürk bayrağı asıldı. Belediye ekipleri de sokağa Türk bayrağı astı.

Üç erkek kardeşten en küçükleri olan Sezgin’i şehit verenbaba Mehmet Uludağ, oğluyla en son iki gün önce görüştüğünü söyledi. BabaUludağ, “Annesi dün öğleden sonra, ağabeyi akşam görüştü. Zaten o biziarıyordu. Biz arayamıyorduk. Sabahleyin de haberi geldi. Önceki gün rüyamdagördüm onu. Kolay kolay rüya görmezdim. Rüyamda kapıyı açtı baba ne yapıyorsundedi. Ne oldu bir şey mi var dedim. Yok sen rahatına bak dedi.

Sonra uyandım Gece saat 3’tü ama görevde olabileceğini düşünerek aramadım. Sonra arayımdedim. Daha sonra annesini o aramış. Şükür dedim. Baba beni aramayın ben sizararım demişti. Görevde olurum telefonu açamam sonra niye açmıyor telefonudüşünürsünüz diye aramayın demişti” diye konuştu.

ANNESİNE BAKMAK İÇİN İZİN ALMIŞTI
Süleyman Demirel Üniversitesi mezunu oğlunun, üç buçuksenedir polis olduğunu belirten Baba Uludağ, “İlk önce Kütahya’daydı. Ben deoradaydım. Daha sonra Nusaybin’e gitti. Yıl başından iki gün önce gitti. Dahasonra annesi rahatsızlandı. 6 ay kadar refakatçi izni verildi kendisine.Isparta’ya geldi. Annesine baktı. Bir ay önce de görev yerine gitti. Gidince deben geldim. Annesine şimdi ben bakıyordum. Annesini sık sık arardı. Üç oğlumdano okudu. Puanı yüksekti. Arkadaşları polis olunca, polisliği de sevince, polisolmak istediğini söyledi. Çalışkan ve üstün başaralı bir çocuktu. İstanbul’dakız arkadaşı vardı. O da cenazesine geliyormuş” ifadelerini kullandı.

Pankreas rahatsızlığı olduğu öğrenilen Anne Selver Uludağ’ın ağıtları ise yürekleri dağladı. Acılı anneye, sağlık ekipleri zaman zaman müdahale ederken, kadın polis memurları anneyi teselli etmeye çalıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.