Evrensel Barışa Doğru

Bu yıl 55 ilde düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları’nın Isparta ayağı 2 Haziran’da 20 ülkeden 70 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek. Türkçe Olimpiyatları’nın bu yıl ki sloganı ‘Evrensel Barışa Doğru’ olarak belirlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2013 16:48
Evrensel Barışa Doğru

Geçtiğimiz yıl 45 bin kişinin katıldığı Türkçe Olimpiyatları bu yıl 11. kez düzenleniyor. Isparta’da 2’ncisi düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları 2 Haziran’da Atatürk Stadyumunda gerçekleşecek.

Konuyla ilgili olarak Barida Hotel’s de düzenlenen tanıtım toplantısına Isparta Valisi Memduh Oğuz, Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Keskin, daire müdürleri ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

Isparta Valisi Memduh Oğuz başkanlığında gerçekleştirilen hazırlık toplantısında, Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Keskin Isparta’da yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları ile ilgili bilgi verdi.

ULUSLARARASI DİL VE KÜLTÜR FESTİVALİ
Süleyman Keskin; “Uluslararası Türkçe Derneği tarafından ‘Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları bu sene ‘Evrensel Barışa Doğru’ sloganıyla başlıyor.

Dünyanın farklı ülkelerinde Türkçeyi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatları, bu yıl ‘Uluslar arası Dil ve Kültür Festivali’ adı altında 1–16 Haziran tarihleri arasında yapılacak. 140 ülkeden 2000 finalist öğrencinin katılacağı 11. Uluslar arası Dil ve Kültür Festivali, evrensel barışa doğru sloganıyla Türkiye genelinde 55 il, 99 sahnede yapılacak. Beş kıtadan dili, dini, farklı 2000 öğrenci şarkı, şiir, dilbilgisi, yazma ve güzel konuşma halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecek” dedi.

İNSANLIK EL ELE BAYRAM OLUR
20 ülkeden 70 öğrencinin Isparta’ya geleceğini belirten Süleyman Keskin; “10 yıldır Türkçe Olimpiyatları çatısı altında binlerce öğrenci, her yıl farklı slogan ile dünyaya barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajları veriyor.

Daha önceki yıllarda ‘Sevgi dili Türkçe’, ‘Aynı dili konuşuyoruz’, ‘ Gelin tanış olalım’, ‘İnsanlık el ele bayram olur’ gibi anlamlı mesajlarla dünyaya seslenen sevgi çiçekleri, 11. yılda ‘Evrensel barışa doğru’ diyerek dünyaya seslenecek. 2 Hazirandan itibaren 20 ülkeden 70 öğrenci misafir edeceğiz. Çok ciddi bir çalışmayla ekibimiz çalışıyor.

Emniyet müdürlüğü, belediye başkanlığı, kültür turizm müdürlüğü, üniversite sağlık müdürlüğü ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Türkçe olimpiyatlarını 1. derece organizasyonunu Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları ve Körfez Dershaneleri olarak yapıyoruz. Gelecek olan misafirlerimizi Barda Otelde konaklayacaklar” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.