Eyleme Neden Katılmadın Soruşturması

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Öğrenci Kolektifleri üyesi Furkan Admış’a katılmadığı bir protesto nedeniyle soruşturma açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2012 14:03
Eyleme Neden Katılmadın Soruşturması


Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) geçen dönem üniversiteye Politika Tasarım Kulübü’nün çağrısıyla AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik gelmiş, üniversite içerisinde çeşitli gruplarca protesto ile karşılanmıştı.

Olay günü protesto eden grubun içinde yer almayan ve olay günü şehir dışında olan bir üniversiteliye de protestolara katıldığı iddiasıyla soruşturma açıldı.

SDÜ Öğrencisi Furkan Admış; “Olay günü şehir dışındaydım, okula o gün hiç gitmedim. Okul yönetiminden bir yetkili de bana bir bilgi vermedi. Tesadüfî bir şekilde bugün hakkımda soruşturma açıldığını öğrendim. Böyle bir şeyin başıma gelmesini komik bulmakla birlikte şaşırmıyorum. Çünkü AKP ve YÖK’ünün anti-demokratik uygulamalarının ufak bir göstergesi bu” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde geçtiğimiz dönem yüzlerce üniversiteliye soruşturma açılmış ancak bu soruşturmalardan çıkan cezalar İdare Mahkemesi’nden geri dönmüştü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.