Faiziyle Geri Ödenecek

Faiziyle Geri Ödenecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ekim 2021 13:22
Faiziyle Geri Ödenecek

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, çiftçilere verilen tarımsal desteklerden kesilen yüzde 4 verginin kaldırılacağını söyledi. Selçuk, 5 yıl geriye dönük vergi iadesi ödemesinin yapılacağını da müjdeledi.

TBMM Genel Kurulunda Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, kabul edilerek yasalaştığını anlatan Selçuk, bundan sonra çiftçi desteklemelerinden vergi alınmayacağını ifade etti.

 

Başkan Selçuk konuya ilişkin açıklamalarını şu şekilde sürdürdü, “Aynı kanun maddesine göre çiftçilere ödenen desteklerden kesilen stopaj vergisinin 5 yıl geriye dönük iadesine ilişkin düzenleme kapsamında, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kayıtlı 2 milyon kişiye, faiziyle birlikte yaklaşık 5 milyar lira ödeme yapılacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Kanunun yasalaşmasında emekleri olan saygıdeğer milletvekillerimize, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’a Ispartalı çiftçiler adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.