FETÖ Operasyonundan Önceden Haberi Var Mıydı?

O Şimdi Pensilvanya'da...

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2016 12:39
FETÖ Operasyonundan Önceden Haberi Var Mıydı?

Isparta merkezli FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında aranan SDÜ’nün eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer’in operasyondan önce aldığı bilgi doğrultusunda Amerika’ya kaçtığı iddia ediliyor. Edinilen bilgilere göre Prof. Dr. Tamer’in hakkında yakalama kararı çıkarılan Fethullan Gülen ile birlikte Pensilvanya’da olduğu ileri sürülüyor.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda 14 Mart’ta Isparta merkezli, İstanbul, Antalya, Trabzon, Uşak ve Afyonkarahisar'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 52 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden aralarında Süleyman Demirel Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun da bulunduğu 29’u tutuklandı.

Soruşturma kapsamında ismi şüpheliler arasında yer alan ancak operasyonun bilgisini daha önceden aldığı iddiasıyla Amerika’ya kaçtığı ileri sürülen SDÜ’nün eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer ise hala aranıyor.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan Fethullah Gülen ile birlikte Pensilvanya’da olduğu sürülen Numan Tamer için de Başsavcılık yakalama kararı çıkardığı öğrenildi.

Öte yandan soruşturma kapsamında savcılık tarafından Zaman Gazetesi eski Genel Müdürü Recep Uzunallı hakkında da dün yakalama kararı çıkarıldı. Başsavcılık aynı operasyonda 3 işadamı hakkında da yakalama kararı aldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum