Fetönün Eğitim Tuzağına Büyük Darbe: 14 Gözaltı

Isparta’da Fetönün Eğitim Tuzağına Büyük Darbe: 14 Gözaltı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2019 08:59
Fetönün Eğitim Tuzağına Büyük Darbe: 14 Gözaltı

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün faaliyetlerinin ortaya çıkarılması amacıyla Isparta Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce operasyon düzenlendi.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak suçundan daha önce haklarında adli işlem yapılan KHK lar ile öğretmenlikten ihraç edilen ve farklı adli makamlarca halen aranan örgüt üyelerinden Isparta’da özel eğitim ve öğretim kursu adı altında kayıt dışı veya sahte kimlik kullanarak merdiven altı apartman dairelerinde özel ders verdikleri ve Bir Özel Eğitim Kurumunun odak haline geldiği tespit edildi.

Şüphelilerin Örgütsel dayanışma içinde oldukları birlikte hareket ettikleri ve yeni yapılanma içerisinde oldukları anlaşıldı.

22/05/2019 günü yakalama işlemi ile birlikte eş zamanlı olarak Isparta’da farklı mahallelerde hücre evlerine düzenlenen operasyon ile toplam 14 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerden elde edilen dijital materyaller, sahte kimlikler ve dokümanlara el konuldu. Soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.