FETÖ/PDY Operasyonlarında İlk Sıradayız

FETÖ/PDY Operasyonlarında İlk Sıradayız

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2016 22:59
FETÖ/PDY Operasyonlarında İlk Sıradayız

Türkiye genelinde FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülenoperasyonlada Isparta, nüfusa göre değerlendirildiğde gözaltına alınan kişisayısı açısınan İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illlerin önünde yeralıyor.

Paralel devlet yapılanmasının finansal ayağına yönelikdüzenlenen operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Bugüne kadar toplamda 2 bin261 kişi gözaltına alındığı operasyonlarda şüphelilerden 501’i yapılanişlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 623şüpheli hakkında ise denetimli serbestlik kararı verildi. Yapılanoperasyonlarda gözaltına alınanlardan yarısı, yani bin 137 kişi ise yapılanişlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Operasyonlarda gözaltına alınan kişi sayısı bakımından Ankara,509 gözaltı sayısı ile ilk sırada yer alıyor. Başkentti takip eden İstanbul’dagözaltına alınan şüpheli sayısı ise 264. Bunlardan 73’ünün tutuklandığı,107’sinin denetimli olarak, 84’ünün de emniyetteki işlemlerinin ardındanserbest bırakıldığı öğrenildi.
İzmir’de ise 157 şüphelinin gözaltına alındığı, 64’ününtutuklandığı, 32’sinin denetimli olarak, 61’nin ise emniyetteki ifadelerininardından serbest bırakıldığı bildirildi.
Gözaltı sayılarında üç büyük ilin ardından Isparta’nıngelmesi ise dikkat çekiyor. Yaklaşık 210 bin kişilik bir nüfusa sahip olan veTÜİK’in geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin en yaşanılabilir şehri ilan ettiğiIsparta’da 109 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 47’si tutuklanırken,19’u denetimli olarak, 43’ü de emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.Bu şekilde değerlendirildiğinde Isparta, nufusa göre değerlendirildiğindeTürkiye'de FETÖ/PDY kapsamunda gözaltısı sayısı bakından ilk sırada yer alıyor.

Halil Altan farkı

Isparta Emniyet Müdürlüğüne Ocak 2015'te atanan Halil Altandöneminde Isparta'da PDY'ye karşı büyük bir başarı kazandı. Ocak ayında 6 ilde 'usulsüz dinleme' iddialarıyla ilgilidüzenlenen operasyonda Eski İl Emniyet Müdürleri Ahmet Zeki Gürkan ve Mehmet Ordöneminde görevde bulunan 10 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınanlararasında eski İstihbarat Şube Müdürü Peyami Baykara ve yardımcısı komiserMehmet Şanverdi de yer aldı.

Altan döneminde gerçekleştirilen ve ülkede büyük bir yankıuyandıran operasyon ise SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine gerçekleştirilenoperasyon oldu. Hastane döner sermayesinde 11 milyon liranın FETÖ/PDY'ye yakın şirketler aracılığıylaaklanmasına ve bu şekilde paranın kişilerin zimmetine geçirilmesine yönelikdüzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. "Ekonomik çıkar amaçlısuç örgütünün faaliyetleri çerçevesinde nitelikli zimmet, resmi belgedesahtecilik, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarındanmahkemeye sevk edilen şüphelilerden 12'si tutuklandı, diğerleri ise tutuksuzyargılanmak üzere serbest bırakıldı.

-İnlerine girildi
Isparta Emniyet Müdürlüğünün FETÖ/PDY'ye yaptığı en kapsamlıoperasyon ise bu yılın mart ayında gerçekleşti. Yaklaşık 1 yıl süren çalışmanınardından Isparta merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda aralarında eskiSüleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, eskirektör yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Seydi, Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof.Dr. İskender Akkurt, eski SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Tuğrul Sezer, eski Rektör Danışmanı Ali Yavuz, örgütün Ege bölge imamı Osman Demirhan,iş adamları Bedri Ayhan ve Özcan Pınarcı'nın da aralarında bulunduğu 52 kişigözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden aralarında İbicioğlu'nun dabulunduğu 29 kişi mahkemece tutuklandı, 13 şüpheli adli kontrol şartıylamahkemece serbest bırakıldı. Şüphelilerden 10'u ise savcılıkça serbestbırakıldı. Operasyonda SDÜ'nün PDY'nin bilgi işlem merkezi olduğunu kanıtlayançok sayıda hardisk ele geçirildi. Ele geçirilen hardisklerde ise 2011seçimlerden önce kamuoyuna yansıyan siyasilerin cinsel görüntüleri ile çocukpornosu görüntüleri olduğu belirlendi.

Bunun dışında üniversitedeki rektörlük seçimlerini İbicioğlulehine devlet büyüklerinin isimlerini kullanarak etkilemeye çalıştığı iddiaedilen sahte MİT görevlisinine de operasyon düzenleyen ekipler, son olarakIsparta'da FETÖ/PDY'ye ait bazı belge ve dokümanları sakladığı iddiasıyla FatihÜniversitesi öğretim görevlisi A.İ.S.K. gözaltına alındı.
 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.