Galericiler İsyanda

Boncukoğlu Otomotiv Sahibi Akın Demirparmak, Galericiler Sitesi’nin kendilerine uygun olmadığını ve kira fiyatlarının 2000-2500 lira arasında değiştiğini ileri sürerek, bu yüzden taşınamadıklarını dile getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2014 13:30
Galericiler İsyanda

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi dolayısıyla şehir merkezindeki otomobil galerici esnafı Belediye tarafından Sav yoluna yaptırılan Galericiler Sitesi’ne taşınıyor. Ancak ısparta’daki galericiler tam olarak yeni siteye taşınmış değiller. Boncukoğlu Otomotiv Sahibi Akın Demirparmak, Galericiler Sitesi’nin fiziki şartlarının kendilerine uymadığını belirterek, yapılar dolayısıyla oranın Villakent’i andırdığını ifade etti.

Öte yandan Galericiler Sitesi’ndeki 57 dükkanın 5 tanesinin belediye, 5 tanesinin kooperatif ve geriye kalan 47 tanesinin de üyelerin olduğunu kaydeden Demirparmak, mülk sahiplerinin esnaftan istediği lira ücretinden yakındı. Demirparmak, “Ama bu 47 üyenin sadece 11 tanesi maliyeye kayıtlı oto galerici. Şuanda oradaki dükkân kiraları aylık 2000 ve 2500 lira. Otomobilci esnafımız şehrin göbeğinde en fazla 1000 lira kira veriyor. Bizden şu isteniyor; rantçıların ellerinde olan dükkanları gelin kiralayın, oturun diyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. İçişleri Bakanlığı’nın çıkardığı genelge var ama bu genelgeleri uygulayan Vilayet bizden başka yok” dedi.

Diğer taraftan Antalya ve Adana örneğini ortaya koyan Demirparmak, “Antalya’da Güvenlik Mahallesi, Turgut Reis Caddesi, Portakal Çiçeği Bulvarı, Kepez ve Muratpaşa’da işyerlerini açıp, dükkanlarını işgal ediyorlar. Orada bir uygulama yok. Kepez Belediye Başkanıyla görüştüm. Kendisi sosyal belediyecilik adına dernek başkanını çağırmış, bir fiil maliyeden otomobil vergi mükellefi olanların kaydını tut, listesini getir, Kepez’in üstünde size işyerleri yapacağım, isteyen kiralayacak, isteyen mülkünü satın alacak demiş. Dükkanları 70-80 bin liraya mal etmeyi düşünüyorum diyor. Aynısını Adana’da eski Belediye Başkanı Aytaç Durak, Yeşilova Mahallesi’nde yapmış. Dükkanların maliyeti 80 bin lira olmuş. Bizim burada rantçıların eline geçtiği için bizden 2 bin lira dükkan kirası istiyorlar. Dükkanların bölünmesi de söz konusu değil” şeklinde konuştu.

Bu arada yapılar hakkında bilgilendirmede de bulunan Demirparmak, şöyle devam etti; “Dükkan yüksekliği 13 metre 80 santim. Bizim otomobillerin maksimum yüksekliği 1,5 metre. Bize açık alan, sergi lazım. Belediye bize arka taraftan yer alın diyor. Ama orası da rantçıların elinde. 1500 metrekare araziye 350 bin lira fiyat istediler. Isparta’daki esnafların elinde 4-5 arabalık sermaye var. En iyi esnafın elinde 150 bin lira sermaye var. Adana örneğindeki gibi belediye yapıp bize satsa razıyız.
Bu şartlarda oraya gidemeyiz, mağdur oluruz. Eğirdir, SDÜ yolunda farklı bir yer bize yapılabilir. Devlet bir fiyat belirler. Oralarda yerlerimizi alır ve dükkan yaparız. Yol paralel olmasına da gerek yok. Ya da belediye yapsın biz kiralayalım. Belediye Başkanımıza ilettik. Arka tarafta arazi alın yerinizi yapın dedi.

İşyerlerimiz mühürlendi. Ya otomobilciliği bırak, ya siteye git ya da emlakçılık gibi farklı alana yönel deniyor. Isparta’da 280 tane vergi mükellefi olan otomobil alıp, satan esnaf var. Bunlardan en az 80 kişinin dükkanı var. Orada 57 dükkân var. Bu anlamda da yetersiz. İşyerleri kiraları ucuzlasa belki site dolar. Ama şuanda dolmadı. Ankara, İstanbul, İzmir’de uygulama yok. Demek ki yöneticiler uygulamıyorlar.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum