Gecekondu Belediyesi!

Gökmneoğlu, Isparta Belediyesi'ni böyle nitelendirdi: Gecekondu Belediyesi

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2019 16:18
Gecekondu Belediyesi!

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmenoğlu, Isparta Belediyesi’ne ait Etnografya Müzesi hakkında eleştirilerde bulundu. Gökmenoğlu, “Etnografya müzesini gerçekten müze haline getireceğiz” dedi. Gökmenoğlu, Isparta Belediyesi’ni ‘Gecekondu Belediyesi” olarak nitelendirdi.

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu, ‘Dünyanın hiçbir yerinde dikey müze yok. Etnografya müzesini müze haline getireceğiz. Etnografya müzesi şuan müze değil. Isparta’nın tarihi halıları Büyükçam tarafından bağışlandı. Bunlar envanter defterine geçti. Envanter defterine geçmiş olan halılar orada çürüyor. Orası bir müze vasfında değil. Ne havalandırması, ne iklimlendirmesi var. Oradaki halılar telli zımbayla tutturulmuş, iple bağlanmış. Dönem dönem güneşe çıkarılıyor, tekrar seriliyor. Toz toprak içerisinde… Orası bir müze vasfında değil.

Ondan dolayı da Kültür Bakanlığı’ndan hala bir müze vasfı kazandırılamadı. Biz oraya gerçek anlamda bir müze vasfı kazandıracağız. Kesinlikle kapatmayacağız. Ancak mimari projesinde bir sıkıntı var. Dünyanın hiçbir yerinde dikey müze yok. Bizimki dikey. Biz onu yatay hale getiremeyeceğimiz için o şekilde muhafaza edeceğiz ama daha kullanılır hale getireceğiz.

Ruhsatlar birinin 15 günde çıkıp diğerinin 1 yılda çıkmamazlık yapılmayacak. Teknik bir ekiple çalışacaksınız. Belediye başkanının işi mimari projeleri kontrol etmek değildir. Belediye başkanının işi güzel bir ekibiyle, ekibini, kontrol etmek, gözetlemek ve onların çalışmasını organize etmek suretiyle belediyeyi yönetmektir. Belediye başkanı proje kontrol etmez. Projeler adil olur, şeffaf olur, adaletli olur. Her yerde bir adaletsizlik var. Isparta’da ortada belediye yok. Belediye gecekondu belediyesi olmuş”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum