Geçtiğimiz Yıl Kaç Yangın Çıktı ?

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 2012 yılının 365 gününde, sorumluluk bölgelerinde 522 yangına müdahale etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2013 09:54
Geçtiğimiz Yıl Kaç Yangın Çıktı ?

Trafik kazaları, asansörde kalma olayları ve su baskınlarına müdahale eden cefakâr itfaiyeciler, yaptıkları arama – kurtarma çalışmalarıyla da çok sayıda vatandaşa umut oldu.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 2012 yılında il merkezinde meydana gelen 522 yangın olayına müdahale etti. Yangınlarda çok sayıda vatandaşa ait ev – işyeri ve araçların zarar gördü.
Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 2012 yılı boyunca meydana gelen olaylarda zararı en aza düşürmek için çok sayıda başarıya imza attı.

2012 yılında Isparta’da en fazla yangın olayının meydana geldiği ay 81 olay ile Eylül ayı olarak açıklanırken, 80 yangın olayının meydana geldiği Temmuz ayı da en çok olay yaşanan ikinci ay olarak kayıtlara geçti
Kentte yılın en az yangın meydana gelen dönemi ise Kasım ayı oldu.
İldeki yangınların büyük çoğunluğunun basit ihmalkarlıklar ve insan hatasına bağlı sebepler olduğunu belirten İtfaiye Müdürü Halil Açar, ilde ençok müdahale ettikleri yangın çeşidinin ot yangınları olduğunu söyledi.
2012 yılında 176 kez ot yangını söndürme çalışması yaptıklarını ifade eden İtfaiye Müdürü Açar, ot yangınlarının en fazla meydana geldiği ayların da sırasıyla Temmuz – Ağustos ve Eylül ayları olduğunu kaydetti.

2012 YILINDA 522 YANGINI SÖNDÜRDÜLER
İtfaiye Müdürlüğü Ekipleri, 2012 yılında müdahale ettikleri 522 yangın olayından, 176’sını ot yangınları – 88’ini baca yangınları – 63’ünü mesken ve inşaat yangınları oluştururken 60’ının da araç yangınları olduğu öğrenildi.
Öte yandan kentte geçtiğimiz yıl; 31 çöplük ve hurda yangını – 17 odunluk, kümes, baraka yangını – 13 işyeri yangını – 11 çatı yangını – 8 kamu binası yangını – 6 tarla, bağ ve bahçe yangını – 4 tüp nedenli yangınlar – 2 orman yangınları – 1 fabrika yangını meydana gelirken, 42 diğer türde yangına müdahale edildiği aktarıldı.

208 SU BASKININA MÜDAHALE ETTİLER
Yangın söndürme çalışmalarının yanı sıra su baskını olaylarına da müdahale ederek yardımcı olan İtfaiye Müdürlüğü, 2012 yılında meydana gelen 208 su baskını olayında çok sayıda vatandaşa yardımcı oldu. Vatandaşların can ve mallarını titiz şekilde yürüttükleri çalışmalarla kurtardıklarını dile getiren Açar, “Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak 7/24 sorumluluk bölgemizdeki tüm olaylara katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

GEÇEN YIL 88 KİŞİYİ KURTARDILAR!
İl merkezi sorumluluk bölgelerindeki trafik kazalarında, kaza – kırım çalışmaları ve binalardaki asansörde kalma olaylarında da kurtarma çalışmaları yapan İtfaiye Müdürlüğü, 2012 yılında 88 kişiyi kurtardı.
Bu yılda asansörden kalma olayından kurtarılan kişi sayısı 12 olarak açıklanırken, 76 trafik kazasında da yaralı kurtarma çalışması yapıldığı kayıtlara geçti.

İTFAİYE İÇİN TEK NUMARA: 112
İtfaiye Müdürlüğü’nün artık tek numaradan hizmet verdiğini belirten Açar, vatandaşların ‘112’ Acil Çağrı Merkezi Hattı üzerinden ihbarda bulunabileceklerini vurguladı.
‘İnsan hayatı bizim için önemlidir’ diyen Açar, yaptıkları müdahale çalışmalarının yanında 2012 yılı içersinde 44 kez eğitim ve tatbikat düzenlediklerini söyledi.
Açar, temennilerinin yangın ve benzeri olaylarının meydana gelmemesi yönünde olduğunu belirtirken, 2012 yılında yaptıkları başarılı çalışmalarının 2013’te de devam edeceğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.