Geleceğin Annelerine, Organ Bağışı Bilgilendirmesi

3 – 9 Kasım tarihleri arasında kutlanan ve Isparta Devlet Hastanesi tarafından organize edilen Organ ve Doku Bağış Haftası etkinlikleri, dün yapılan son bilgilendirme çalışmasıyla tamamlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2012 10:19
Geleceğin Annelerine, Organ Bağışı Bilgilendirmesi

Isparta Devlet Hastanesi Organ ve Doku Bağış Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği bilgilendirme çalışmalarının sonuncusu dün gerçekleştirildi.

Tümay Yavuz Ali Ergun Kız Teknik Meslek Lisesi’ne konuk olan Isparta Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörleri, okulun konferans salonunda yaklaşık 200 kız öğrenciye hitap etti.

Kısa filmlerle organ ve doku nakli bağışının artırılması adına çalışmalar yapan Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Evrim Topuz, kız öğrencilere ‘Sizler, geleceğin annelerisiniz’ diye hitap etti.

Annelik duygusunun hiçbir duyguyla karşılaştırılamayacağını dile getiren Topuz, “Sizler bugün belki organ bağışı yapabilecek yaşta değilsiniz ama gelecekte hepiniz birer anne olacaksınız. İşte o zaman sizlere organ bağışı hakkında izlettiğimiz kısa filmleri daha iyi anlamış olacaksınız. Sizlere verdiğimiz bu bilgiler doğrultusunda annelik şefkatiyle, nakil bekleyenlerin durumu hissetmiş olacaksınız” dedi.

Organ bağışının Isparta’da, diğer illere göre ortalamanın üzerinde olduğunu anlatan Topuz, ‘Hepiniz bir gün organ bekleyen konumunda olabilirsiniz’ şeklinde sözlerini tamamlandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum