Geleceğin Tan Sağtürk’ü Isparta’da Yetişecek

Isparta’da 9 yıldır hizmet veren kente sosyal-kültürel-sanatsal anlamda yeni bir pencere açan Nataliya Gorelova Bale Sanat Merkezi büyük başarılara imza atmaya devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Temmuz 2017 21:27
Geleceğin Tan Sağtürk’ü Isparta’da Yetişecek

Nataliya  Gorelova  bale sanat merkezi sahibi ve öğretmeni olan Nataliya Gorelova “ 9 yıldır Isparta’da faaliyet göstermektedir. Klasik bale evrensel akademik bir sanat dalıdır, çok uzun yılların çalışmalar emek ve sabır isteyen fakat öğrenci ne kadar anatomik olarak uygun olursa olsun  onun  isteği ve gayreti  her zaman ön planda geliyor. Bu zamana kadar Isparta gibi klasik bale sanatını bilmeyen bir yerde hiç erkek öğrenci almıyordum, çünkü emeklerim boşa gideceğini biliyordum. Buna rağmen erkek öğrenciler dışardaki baskısıyla bu sanata son veriyorlar. Arkadaşlar dan 2 kelime duyup ( kız mı sın baleye gidiyorsun? Ya da bırak  bizim gibi basketbolla uğraş vs erkek bale sanat kursa mı gider  vb)  gerçekten çok acı ve bu tarz 1 dakikalık şakalardan çocuğun bütün ilerideki geleceği yok olmaktadır. Türkiye Devlet Bale kurumlar, konservatuvarları yetenekli erkek öğrencilere, sanatçılara  çok ihtiyaç duyulmaktadır , erkek bale sanatçısı olmadan çoğu dünya klasik eserler yok olabilirler çünkü  kızların arasında büyük rekabetler varken erkek öğrenciler pek yok sayılır.

Geleceğin Tan Sağtürk’ü Isparta’da Yetişecek
Nataliya  Gorelova  bale sanat merkezi sahibi Nataliya hoca “ çok güzel bir durum yaşadım   ve mutlu oldum. Benim 3 yıllık öğrencimin Bade Yılanın erkek kardeşi ( abisi daha doğrusu ) evde Bade annesiyle bale çalışırken çok ilgi duyduğunu ailesinin tarafında gözlemlendi. Hareketleri yapmaya uğraşıyordu ilgi gösteriyordu. Neden olasın diye söyledim ve korkusuz bunu dedim ki  çünkü durum biraz değişik Özgün bey ve Çiğdem hanım bale içinde 3 yıl kızından iyi kötü tekniği ne istendiğini istenmediği görebiliyorlar, evde çalıştırıyorlar. Biliyorum ailesi bu konuda çok araştırmacı ve bilinçli. Bizi ve oğlunuzu destekler, bırakmasına izin vermez çünkü hepimizin hedefi liseden itibaren devlet konservatuvar klasik bale sınavı olacak. Olursa  başlasın dediler. Kendisini  görünce hayranlıkla deneme derslerine aldım , neden hayranlıkla, Çünkü çocuk tamamen klasik bale için doğmuş biri ne kriteri gerekiyorsa hepsi mevcut. Güzel bir sırt, ince kemik yapısı, vücut orantı ölçüler, pointe kemiği, diz kapaklar duruşu ve algısı dersten çıkıp evet ben istiyorum ve olacağım, çok çalışacağım değişi beni çok duygulandırdı. Büyük yetenek dedim velilere bu röportajı yazma sebebim  basın aracığıyla Isparta’dan manevi büyük  destek istemektedir. Çağan Yılan'ın okul öğretmenlerden, sınıf arkadaşlarından velilerden , onu tanıyanların Isparta’da 1 erkek balet çıkartacağım, bu büyük bir yetenek verimli bir toprak hepimiz onu destekleyelim, arkadaşların ilerde dalga geçmeli, kınamalardan uzak tutalım, izin vermeyelim buna. Ben elimde geleni gelmeyeni yaparım ve bilgilerimi seve seve aktarırım  a onu yetiştirip ilerde doğru şekilde doğru yoluna yönlendirip bu daha çok duyulacak bir ismi olacağını biliyorum ve Türkiye’de, yurt dışında iyi bir erkek bale sanatçısı olacağını şimdiden görüyorum. Lütfen hep birlikle onu her zaman destekleyelim ki yarın Isparta’nın gururlu diyebilelim. Bakınız bu bizim çocuğumuz!  Bizim şehrimizden olan büyük bale sanatçısı! Beni yakından tanıyan çalışmalarımı bilen  iyi biliyor, yaparım bunu, yeter ki insanlar ve çevre ona acımasız olmasın 1 şaka tüm geleceği yok edebilir....  Şimdiden Isparta’ya teşekkür ederim anlayış için, sözlerimiz Ulu önder Mustafa Kemalin şu sözlerini eklemek istiyorum İlim Ve Fen Nerede İse Oradan Alacağız Ve Milletin Her Ferdinin Kafasına Koyacağız, Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Demektir” diye şeklinde ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.