Geleceğini israf etme!

Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Öğretmen Lisesi’nden dokuz öğrenci ve üç öğretmen geçen hafta “Geleceğini israf etme” projesi kapsamında Portekiz’e gitti. Kollejliler Avrupalılar’a tasarruf ve israfı önleme yollarını anlattılar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2012 11:12
Geleceğini israf etme!

Türkiye, Türk kültürü ve Isparta’nın da tanıtımının yapıldığı proje seyahatinde Türk öğrenciler kaşıkla folklor oynayıp türküler söylediler.

Altınbaşak gurubu diğer ülkelerden gelen katılımcılara Isparta’nın yöresel gül ürünlerinden oluşan hediye sepetlerini takdim etti. Başkanlığını Altınbaşak Koleji’nin yaptığı “Geleceğini israf etme!” adlı çevre projesini Türkiye, Almanya, İtalya ve Portekiz’den katılan okullar birlikte yürütüyor.

Uluslar arası proje "Enerji", "Sağlıklı Yaşam", "Atık ve Çöp Yönetimi" alt bölümlerinden oluşmaktadır. Proje öğrenciler arasında çevre temizliği ve çevreyi koruma, israfı önleme ve tasarrufu öğretmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında her ortak okulda öğretmen ve öğrencilerden seçilen gönüllü bir eko-tim yani çevre takımı oluşturuldu.

Eko-tim alternatif enerji kaynaklarını araştırıp kullanılmasını teşvik edip yakınlarımızda olup da kirlenen çevre alanlarını tespit ederek gürültü kirliliği konusunda bazı mahallerde ölçümlerde bulunup yerel yönetim ile paylaşıp çevre sağlığı ile yaşam kalitesi arasındaki bağları araştırarak sonuçları paylaşmayı hedeflemektedir. Projenin faaliyetleri arasında geri döndürülebilir atıkların ayrıştırılıp yerel idareye teslim edilmesi, çöp toplama kampanyaları düzenlenmesi de bulunuyor.

Çok kültürlü bir yapıya sahip olan proje, farklı kültürlerin anlaşılmasına yönelik ortak bilinç oluşmasını sağlayarak, kültürel çeşitliliğe karşı olumlu duygular beslenmesini ve farklılıklara saygı duyulmasını sağlayarak ırkçılık ve yabancı korkusuna karşı mücadele etmeyi de amaçlıyor.

Proje sonucunda çevre konulu çok dilli ortak bir web sayfası oluşturulması, internet tabanlı bir fotoğraf sergisi ve video galerisi oluşturmak ve toplumda çevre konulu seminerler düzenleyerek toplumsal çevre hassasiyetlerin artırılması planlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.