Gelendost'tan Uzman Doktor Feryadı

Gelendost İlçesi’nde Devlet Planlama Teşkilatı ve Gelendost Belediyesi tarafıından yaptırılan 50 yataklı ilçe hastanesinde uzman doktorun bulunmaması ilçe halkının feryad etmesine neden oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2012 13:47
Gelendost'tan Uzman Doktor Feryadı

Gelendostlular Isparta Milletvekillerinin bu konuyu gündemlerine almasını isteyerek “Biz halk olarak ne gerekiyorsa yapacağız” mesajı verdi.

Gelendost’ta vatandaşlar deyim yerindeyse isyanın eşiğinde. Hemen hemen tam donanımlı olan İlçe Hastanesi’nde uzman doktorun olmaması ilçe halkını harekete geçirdi. Ancak ilçe halkının uzman doktor feryadını kim duyacak merak konusu.

İlçe halkı konuyla ilgili şimdi imza kampanyası düzenleyerek konuyu yetkililere duyurmaya hazırlanıyor.

Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak’ta konuyu gündeme getirerek “Burası İlçe entegre hastanesi olduğu için herşeyimiz İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı. Diğer ilçelerdeki gibi ilçe devlet hastanesi değiliz. Uzman gerekiyor. Uzman olmadığı için acil durumlarda ambulansla ıspartaya gönderiliyor hastalar. Ama bu da önemli bir sorun, yolda hasta hayatını kaybedebiliyor” dedi.

Hastanenin çok donanımlı bir hasta olduğuna işaret eden Kıyak, “Hastanemiz çok donanımlı. 50 yataklı hastanemiz boş. 10 tane lojmanımız var. Donanımı çok güzel, herşey hazır ama malesef uzman dokturumuz yok. Bu konuda da yetkililere seslenerek ilçemizin büyük bir sorununu gündeme getirmek istiyorum” dedi.

İlçe halkının konuyla ilgili imza kampanyası başlatarak Isparta Valisi Memduh Oğuz ve Milletvekilleriyle görüşeceği ve konun takipçisi olacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum