Gelişme Alanları Belirlendi

BAKA Kalkınma Kurulu üyeleri, Antalya, Burdur ve Isparta için tarım, turizm, kırsal kalkınma, altyapı ile sanayi politikasını gelişme stratejisinde öncelikli alanlar olarak belirledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ekim 2012 12:34
Gelişme Alanları Belirlendi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu, 2012’in son toplantısını Burdur’un Bucak İlçesi’nde gerçekleştirdi. BAKA’nın 2012’in ilk 6 ayındaki faaliyetleri ile yeni bölge planı hazırlık çalışmalarıyla ilgili bilgilendirilen Kalkınma Kurulu üyeleri, Kalkınma Bakanlığı’nın 10. Kalkınma Planı ve Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi kapsamında Türkiye ile Batı Akdeniz için 5 önemli “tematik alan” seçimi yaptı. Üyeler, Batı Akdeniz’in kalkınma öncelikleri ve stratejileri alanlarını tarım, turizm, kırsal kalkınma, altyapı ile sanayi politikası olarak seçti.

Bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ile yerel yönetimlerden üyeleri oluşan ve aralarında işbirliğini geliştirmek ile ajansı yönlendirmek üzere oluşturulan Kalkınma Kurulu, Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muharrem Certel’in başkanlığında Burdur’un Bucak İlçesi’nde toplandı.

Antalya’dan 50, Isparta’dan 26 ve Burdur’dan 24 olmak üzere 100 üyeden oluşan Kalkınma Kurulu’nun Bucak Kültür Merkezi Konferans Salonu’ndaki toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Certel, Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu ve Belediye Başkanı Ramazan Ayaz’a ev sahiplikleri için teşekkür etti.

Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu, açılış konuşmasında Kalkınma Kurulu’nun Bucak’ta toplandığı için teşekkür etti ve üyelere Bucak’la ilgili bilgiler verdi. Sanayisi, tarımı ve eğitimiyle ön plana çıkan Bucak’ın Burdur’un en büyük ilçesi olduğunu hatırlatan ve Karacaören ile de turizm kenti olma hedefi olduğunu söyleyen Kaymakam Hacıbektaşoğlu, BAKA’nın bölgenin kalkınması için çok kısa zamanda çok güzel işler yaptığını ve yapmaya devam edeceğine inandığını belirtti.

Ajansın yıllık faaliyet ve iç denetim raporlarını görüşmek, değerlendirmek ve yönetim kuruluna önerilerde bulunmak ile bölgenin sorunlarına ve çözüm önerilerine, tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine yönelik olarak yönetim kuruluna tavsiyelerde bulunmak görevleri bulunan Kalkınma Kurulu’nun toplantısında, gündemin görüşülmesine geçildi.

STRATEJİK ÖNEMDEKİ 5 TEMATİK ALAN
Kalkınma Kurulu üyelerine, BAKA’nın 2012’in ilk 6 ayındaki faaliyetleri ve gelecekte planlanan çalışmaları ile 2014-2023 Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları kapsamında sürdürülen faaliyetlerle ilgili bilgi verildi. Kalkınma Bakanlığı’nın 10. Kalkınma Planı ve Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi (BGUS) çalışmaları kapsamında “Tematik Alanların” belirlenmesi için Kalkınma Kurulu üyeleri, temalı alanlar arasında Türkiye ve Batı Akdeniz için öncelikler arasında seçim yaptı.

Türkiye için 5 önemli kalkınma öncelikleri ve stratejileri alanlarını tarım, sanayi politikası, enerji, Ar-ge ve yenilikçilik ile turizmi seçen BAKA Kalkınma Kurulu üyeleri, Antalya, Burdur ve Isparta için ise tarım, turizm, kırsal kalkınma, altyapı ile sanayi politikasını gelişme stratejisinde öncelikli alanlar olarak belirledi. Seçilen kalkınma öncelikleri ve strateji alanları, BGUS çalışmaları için Kalkınma Bakanlığı’na Kalkınma Kurulu görüşü olarak sunulacak.

2013’de ilk toplantının Antalya’da yapılması kararlaştırılan Kalkınma Kurulu, genel değerlendirmeler, görüş ve önerilerin alınmasıyla toplantıyı tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.