Girişimci Adayları İş Hayatına Hazır

Girişimcilik adaylarına sürdürülebilir kalkınmada BAKA’nın rolü anlatıldı

Yayınlanma:
Girişimci Adayları İş Hayatına Hazır

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Isparta’da uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan kursiyerlerle biraraya geldi.

Girişimci adaylarına başarılı iş hayatı için tavsiyelerde bulunan Engin, bölgenin ekonomik gelişmesine yönelik olarak gereken her türlü alanda yeralan ve sürdürülebilir yerel kalkınmanın önemli kurumu BAKA’nın, ihracat, istihdam ile yatırımların artırılmasına katkı sağlamak, bölgenin tanınırlığını yurtiçi ve yurtdışında artırmak gibi önemli çalışmalarını anlattı.

BAKA’nın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaşması, sürdürülebilir işletmeler kurulabilmesi ana amaçlarıyla başlattığı uygulamalı girişimcilik eğitimlerini sürdürüyor.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde akşam 18.00-22.00 saatleri arasında SDÜ Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr İrfan Ateşoğlu’ndan eğitim alan girişimci adayları ile tek tek tanışarak iş fikirleri konusunda bilgi aldı.

BAKA’nın görevleri arasında ‘yönetim, üretim, tanıtım, pazarlama, teknoloji, finansman, örgütlenme ve işgücü eğitimi gibi konularda, ilgili kuruluşlarla işbirliği sağlayarak KOBİ’ler ile yeni girişimcileri desteklemek’ de bulunduğunu belirten Genel Sekreter Engin, BAKA’nın Batı Akdeniz’in ekonomik gelişmesine yönelik olarak gereken her türlü alanda yeralan kurum olduğunu belirtti.

YEREL KALKINMA VE BAŞARILI İŞ HAYATI
BAKA’nın yatırımcılara mali ve teknik konularda destek sağladığını, Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren Batı Akdeniz Bölgesi’nde yapılacak yatırımlara öncülük ettiğini, işletmelerin kapasiteleri ve ihracatlarını artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü belirten Engin, sürdürülebilir yerel kalkınmada BAKA’nın rolü, BAKA ve KOSGEB’in verdiği destekler, kuruluş amaçları ile çalışmaları hakkında bilgiler verirken, başarılı bir iş hayatı için kararlılık, azim, kalite ile standartları koruması gerektiğine dikkat çekti.

Engin, BAKA’nın mali destek programları, hibe destekleri, projelerin değerlendirme süreçleri konularından da bilgi verdi.

Antalya, Burdur ve Isparta il merkezleri ile ilçelerde de girişimcilik eğitimleri düzenlendiğini hatırlatan Tuncay Engin, Isparta’nın Yalvaç, Antalya’nın Kaş, Burdur’un Tefenni ilçelerine kadar eğitimler açıldığını ve açmaya da devam edeceklerini belirtti.

30 kişilik gruplar halinde eğitimlerin verildiğini ancak iş kurmak için KOSGEB’e iş planı sunan sayısının çok düşük oran olduğunu söyleyen Engin, bu oranı birlikte çalışıp, kurumlar arası işbirliğini arttırıp kursiyerlerini girişimcilik ruhunu yüksek tutarak sağlanabileceğini belirterek, “İşinizi kurduktan sonra özellikle imalat yapan işyerlerine yönelik olarak daha ileriki safhalarda Ajansımızın çok ciddi destekleri ve KOSGEB’in diğer destek enstrümanları ile devlet sizin yanınızda olmaya devam edecektir. Bizler sizlerin her zaman yanınızdayız” dedi.

İstihdamın korunması, arttırılması geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen 70 saatlik eğitimleri başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB kurulunca kabul gören yeni girişimcilere, KOSGEB tarafından 3 bin lira işletme kuruluş desteği, 15 bin lira kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği sağlanabiliyor, ayrıca 12 bin lira işletme giderleri desteği ile birlikte toplam 30 bin lira karşılıksız destek alabiliyorlar.

Girişimciler, talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli krediden de yararlanabilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum