Gölcük Yanardağı Tekrar Faaliyete Geçebilir!

Gölcük’ün altında son üç ayda 230 deprem yaşandığı, bunun Gölcük Yanardağı’nın aktif hale gelmesine yol açabileceği belirtildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2012 12:44
Gölcük Yanardağı Tekrar Faaliyete Geçebilir!

Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Prof. Nevzat Özgür, “Gölcük Yanardağı’nda durum enteresan. Bu depremler, yörenin aktivitesinin çok yüksek olduğunu gösteriyor’’ dedi.

Gölcük kraterinin gözlem altında tutulması için istasyon kurma çalışmalarına devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Özgür “Depremler Gölcük Yanardağı’nın altında parçalanma ve ergimeye neden olur. Parçalanma ve ergime sonucu ortaya çıkacak magma, tektonik zayıf zonlar bulduğunda yukarıya çıkabilir ve bu da yanardağın aktif hale gelmesine neden olabilir. Bu nedenle hareketlerin sismik olarak izleniyor. Kandilli Rasathanesi’nden veri toplanıyor. Ayrıca Fethiye yakınlarındaki Nisyros Volkanı’nda da hareketlilik var. Yunan bilim adamları iki AB projesi hazırlayarak jeolojik ikaz sistemi ile bu bölgenin hareketliliğini takip ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum