Göletlere 125 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Göletlere 125 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2016 12:24
Göletlere 125 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bazı göletlere 125 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ihtiyaç duyulan rezervuarlara Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden temin edilen yavru sazan balıkları bırakıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "​Bakanlığımızca yürütülen balıklandırma programı kapsamında; ilimizde yer alan göl ve göletlere 1992-2015 yılları arasında 3.837.000 adet sazan balığı yavrusu bırakılmıştır.

Balıklandırma çalışmalarının amacı; sportif balıkçılığa olanak sağlayarak, yöre halkının hayvansal protein ihtiyacının karşılanmasına yönelik rezervuarların balıklandırılması, stokların takviyesi ve korunmasıdır.
Balıklandırmada kullanılan ortalama 2-4 gr. ağırlığına sahip sazan yavrularının, bölgemiz koşullarında ancak 4. yıldan sonra avlanabilir büyüklüğe erişebileceği tahmin edilmektedir. İl Müdürlüğümüzce yıl içerisinde yeni kurulan göletler dışında balık takviyesine ihtiyaç duyulan göletlerin belirlenmesinde, bu sürenin aşılmamasına özen gösterilmektedir.

Bu kapsamda 2016 yılında ihtiyaç olan balık miktarı 125.000 adet olarak belirlenmiş olup, İlimizde balıklandırılmasına ihtiyaç duyulan rezervuarlara, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden temin edilen balık yavruları İl Müdürlüğümüzce;

20.000 adedi Eğirdir – Sarıidris, 25.000 adedi Gönen – Keçiborlu, 40.000 adedi Yalvaç – Özbayat Özgüney 1, 40.000 adedi Yalvaç – Özbayat Özgüney 2, göletlerine bırakılmıştır.

Avcılık faaliyetlerinde Bakanlığımızca tebliğlerle belirlenen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uyulması su kaynaklarındaki yaşamın devamı için çok büyük önem arz etmektedir.

Özellikle su kaynaklarına yeni bırakılan yavru balıkların gelişimlerini tamamlamaları ve en az bir kez üreyebilmeleri için avcılık sırasında yakalanan küçük balıkların zarar gelmeyeceği şekilde suya iade edilmeleri gerekmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.