Görev Süresi Dolan Heyete Plaket Verildi

Valilik Göl Toplantı Salonunda Vali Memduh Oğuz Başkanlığında toplanan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde görev süreleri sona eren Emekli Öğretmen Mehmet Aktaş ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2012 13:47
Görev Süresi Dolan Heyete Plaket Verildi

Valilik Göl Toplantı Salonunda Vali Memduh Oğuz Başkanlığında toplanan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde görev süreleri sona eren Emekli Öğretmen Mehmet Aktaş, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Rüştü Şencan ve Direkli Köyü Muhtarı Durmuş Nizam’a vermiş oldukları hizmetler nedeniyle teşekkür plaketi verildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan ile birlikte mütevelli heyetinin tüm üyeleri katıldı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinin hizmetlerinin örnek bir hizmet olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz; “Bu vakıf kurulmadan önce mülki idare teşkilatı amirleri çok sıkıntı çekerdi. Bir muhtaç valiliğe veya kaymakamlığa geldiğinde elimiz kolumuz bağlı olurdu. Çok muhtaç olduğunu görüyoruz, ama elimizde hiç imkan yoktu.

Bu müessesenin kurulması, önce fak-fuk-fon diye başladı ve zaman içerisinde de çok güzel gelişti. Sadece sosyal devlet olarak değil, bizim gelenek ve medeniyetimize, kültürümüze uygun bir noktada imdadımıza yetişti.
   
Şimdi bizim vilayetimizde rahatlıkla aç yok diyebiliyorum. Bunu söylerken Isparta’da hiç kimsenin aç olmayabileceğini söylemiyorum, aç olabilir, ama haberimiz olduğu andan itibaren hemen yetişiriz ve aç bırakmayız… İşte bu sebeple bu vakıf ve burada hizmet eden olan kardeşlerimiz bizim çok önemli” dedi.

Vali Oğuz; “Vilayetimizde aç olduğunu duyduğumuz andan itibaren hemen bir aylık yiyeceğini gönderiyoruz”
Geçtiğimiz günlerde bizzat yaşamış olduğu bir hadiseyi salonda bulunanlarla paylaşan Vali Oğuz; “Geçen gün bir kenar mahalleye ziyarete gittim, burada benden iş isteyenler oldu, biz iş taleplerine cevap veremiyoruz. Esasında iş isteyende bel rahatsızlığım var, astım rahatsızlığım var ama bana bir iş ver diyor. Bir taraftan İş-Kur’da 80 tane boş iş var, diğer taraftan da sürekli bana iş ver diyenler var, bu çelişkiyi de ortaya koyalım. Ama bu arada efendim yiyeceğimiz, içeceğimiz de yok diyorlar. Gerçekten yok mu? Diye soruyorum ve iki saat sonra evine bir aylık yiyeceğini gönderiyoruz. Bu bizim inanç dünyamız içinde çok önemli, insanlık vicdanı içinde çok önemli.

Vali Oğuz; “Bu şehirde yaşayan herkes size güveniyor”
Eğer bu şehirde yaşayan herkes efendim ben şimdi oturdum bir lokma yemeğimi yiyorum, acaba bu şehrin bir köşesinde aç olan, şu anda bir lokma yiyeceği bulunmayan var mı? Diye tereddüt ediyorsa, lokması boğazından geçmiyorsa, güveneceği kurum sizsiniz… Çünkü bu vakıf herhangi bir şeklide haberdar olduğunda vilayette hiç kimseyi aç bırakmıyor. Bu hem sosyal bir hizmettir, hem de büyük bir iç huzurudur. Bu bakımdan arkadaşlarımızın aldığı bu plaket bence önemlidir.

Vali Oğuz; “Hayrın ne sınırı var, ne sonu var”
Ben deniz 40 yıllık meslek hayatımda binlerce plaket ve madalya aldım, ama içlerinden iki tanesi benim için çok kıymetlidir. Biri beni Kocaeli Valiliğim döneminde çocuk esirgeme kurumu beni yılın hayırseveri seçmişti ve ondan dolayı bir madalya ve plaket verilmişti, diğeri de engellilere yönelik hizmetlerden dolayı Cumhurbaşkanlığı bir madalya vermişti, bu ikisini saklarım ve çocuklarıma da bunlar miras olarak kalsın isterim… Ben bu bağlamda üç arkadaşımı gönülden tebrik ediyorum. Hayrın ne sınırı var, ne de sonu var… O nedenle bu kardeşlerimiz bundan sonra da ellerinden geldiği kadar hayır işlerinde çalışacaklardır. Heyetimiz adına tekrar kendilerini tebrik ediyorum” dedi.
   
Vali Memduh Oğuz’un konuşmasından sonra görev süresi sona eren üç heyet üyesine plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.
   
Boşalan üyeliklere seçilen Alattin Erkoç, Zafer Akça ve Zeki Büber bir yıl süreyle görev yapacaklar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.