Gözler 28 Kasım’a Çevrildi

Aralarında Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın da bulunduğu ‘Örgüt oluşturmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik’ suçlarının 13. Davası 28 Kasım 2013 tarihinde görülecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Kasım 2013 12:22
Gözler 28 Kasım’a Çevrildi

Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın'ın da bulunduğu 'örgüt oluşturmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik' gibi suçlamalarla 82 sanığın tutuksuz yargılandığı davanın 13'ncü duruşması Perşembe günü sabah saatlerinde görülecek.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 11.nci duruşmasında iddia makamı soruşturma aşamasında alınan ve sanıkların aleyhine olan bilirkişi raporu ile kovuşturma aşamasında alınan ve bu kez sanıkların lehine olan bilirkişi raporu arasında çelişkiler olduğunu belirterek, yeni bilirkişi raporu hazırlanması yönünde talepte bulunmuş, mahkeme heyeti de 7 kişilik yeni bir bilirkişi raporu tayin edilmesine karar vermişti.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile birlikte toplam 31 sanığın katıldığı 12’nci duruşmada, mahkeme heyeti yeni bilirkişi raporunun henüz mahkemeye ulaşmaması nedeniyle bir sonraki duruşmanın 28 Kasım 2013 tarihinde görülmesine karar vermişti.

İSA YALÇIN NE DEMİŞTİ?

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, "Mahkemenin talep ettiği bilirkişi raporu gelmediği için duruşma başka bir tarihe ertelendi. Allah hayırlısını versin. Tabi herkes ne yaptığını ne yapmadığını iyi biliyor. Yalnız birileri de vicdan muhasebesi yapsın. Bu insanları buraya getirenlerle yarın mahkeme-i kübrada hesaplaşacağız. Ama hukuki bir süreç. Bu süreçte mahkemenin de sanıkların da avukatların da yapması gereken belli. Biz savunmalarımızı veriyoruz. Bundan önceki raporla ilgili bir çok spekülasyonlar yapıldı. Hatta itirazlar bu rapora yapıldı. Ben de merak ediyorum gerçekten bu rapor birilerinin müdahalesiyle başka şekilde mi yazıldı diye? Bizim bunlarla işimiz olmaz.

Gelecek olan raporda Türkiye Cumhuriyeti devletinde her ne kadar sıkıntılı dönemler yaşasa da her şeyini vermeye hazır kamu görevlileri hakimler savcılar var, Bu inancımızdan dolayı kendimizi onlara emanet etmiş durumdayız. Hiçbir sonun yaşayacağımızı da düşünmüyoruz" dedi.

23 Eylül 2011 tarihinde Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü ekiplerince Isparta Belediyesi'ne yönelik operasyon sonrası, aralarında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dönemin Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, denimin Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer'in de olduğu 82 kişi hakkında dava açıldı. Davada sanıklar, 'örgüt oluşturmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik' gibi suçlamalarla yargılanıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum