Güçlü Bir Türkiye İçin Yeni Anayasa Gerekli

Güçlü Bir Türkiye İçin Yeni Anayasa Gerekli

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2016 16:37
Güçlü Bir Türkiye İçin Yeni Anayasa Gerekli

SDÜ Hukuk Fakültesi ile Hukuk ve Adalet Kulübü tarafından “Yeni Türkiye Yeni Anayasa” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansta Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, Türkiye’nin problem çözme kabiliyetini artırmak için yeni Anayasa’ya ihtiyaç olduğunu savundu.

Türkiye’nin son zamanlarda en çok tartıştığı Yeni Anayasa konusu Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)’nde masaya yatırıldı. SDÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin verdi.

Konferansa, Isparta Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Haluk Songur, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Konuşmasında Türkiye’nin problem çözme kabiliyetini artırmak, sistemi güçlü hale getirerek çözüm üretme sürecini hızlandırmak için yeni bir anayasanın hazırlanması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Zengin, yaşanan hukuk temelli sorunlardan bahsetti.

Milleti güçlendiren ve milletin iradesi ile şekillenen bir anayasaya değinen Zengin, “Anayasayı Meclis yapacak. Anayasayı yaparken altını çizdiğimiz nokta, milletin anayasası olmasıdır. Devletin milleti olmaz. Milletler devletine ve ülkesine sahip çıkar.” dedi. Yasama, yürütme ve yargı organlarının önemine de dikkat çeken Zengin, bu erklerden birinci gücün yasama olması gerektiğini savunarak yasamanın görevlerini yerine getirmesi ve denetimi elinde bulundurması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de daha öncesinde yapılan anayasalardan örnekler vererek kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Zengin, öğrencilere “Meseleleri anlayarak yorumlamak siz gençlere düşer.” mesajını verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum