Gül Hasadı Erken Başladı

Keçiborlu ilçesine bağlı Ardıçlı köyünde gül kampanyası erken açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2013 12:27
Gül Hasadı Erken Başladı

Havaların mevsim normallerinin üzerinde sıcak gitmesi sonucu Burdur Gölü kenarında bulunan Ardıçlı köyündeki gül bahçelerinde çiçekler erken açtı. Ardıçlı’ Köyü’ndeki gül üreticileri 27 Nisan tarihinden itibaren Yusuf Aydın’ın gülyağı fabrikasına gül çiçeği vermeye başladı. Ardıçlı Köyü Muhtarı Yakup Yolcu gül kampanyasıyla ilgili olarak kendisiyle görüşen Akdeniz muhabirine şu bilgileri verdi:

“Isparta’da ilk gül sezonu köyümüzde açıldı. Gül üreticilerimiz o günden beri köyümüzde gülyağı fabrikası bulunan hemşerimiz Yusuf Aydın’a gül çiçeği vermeye başladı. Üreticilerimiz her gün fabrikaya en az 100 kilo gül çiçeği vermektedirler. Ben de her gün 100 kilo veriyorum. Sezon köyümüzdeki üreticilere, Isparta’ya ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum.

REKOLTE YÜKSEK

Bu sene havalar çok iyi gidiyor. Bu nedenle rekolte çok iyi. Geçtiğimiz yıl köyümüzdeki üreticilerden 350 ton ürün alınmıştı. Bu yıl 400 tonun üzerinde üretim hedefliyoruz. Gül bahçelerimiz damlama sulama ile sulanmaktadır. Ama yağmur yağdığı zaman rekolte yükseliyor.

KÖYÜMÜZDE 3 ADET GÜLYAĞI FABRİKASI VAR
Köyümüzde 3 adet gülyağı fabrikası var. Bu fabrikalardan ikisinin kapasitesi düşüktür. Ama hemşerimiz Yusuf Aydın’ın fabrikası oldukça büyük. Gülyağı imalatçısı Yusuf Aydın’ın köyümüze katkısı oldukça fazla sayılır.

Hem gül çiçeğini yerinde alıyor, ücretini de büyük oranda peşin ödüyor. Yusuf Aydın’ın fabrikasında hem konkret, hem de ince gülyağı üretiliyor. Üretilen yağların bir kısmı organiktir.

Geçtiğimiz yıl üreticilerimize kilo başına 3.5 lira ödendi. Organik gülün kilosu için üreticimize 4 lira 80 kuruş ödendi. Bu sezon fiyatların daha yüksek olmasını bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum