Gül Heykellerinin Isparta’ya Maliyeti Nedir?

Isparta’nın sembolü olan halı ve gül, Isparta’yı yakın zamanlara kadar tanıtmış sembollerdir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Temmuz 2012 11:31
Gül Heykellerinin Isparta’ya Maliyeti Nedir?

Isparta’nın sembolü olan halı ve gül, Isparta’yı yakın zamanlara kadar tanıtmış sembollerdir. Halı Isparta’da yok olmuştur. Gül de yavaş yavaş Avrupa’daki ekonomik kriz nedeniyle tükenme noktasına gelmeye başlamıştır.

Halbuki bugün dünyanın yüzde 65 gül yağı üretimini Isparta karşılamaktadır.

Isparta Gülbirlik genel müdürü Hasan Çelik bu durumu gül üreticilerine duyurarak "artık gül fidanı dikmeyin mevcut gül bahçelerini daha verimli bir hale getirmek için çaba harcayın, çünkü bizim gül yağı pazarımız olan Avrupa ülkeleri ekonomik krizler yaşıyor" demişti.

Hal böyle iken Kaymakkapı meydanına 2 adet gül heykeli yapılmıştır. Bu heykel kamuoyunda tartışmalara neden olmuştur.

Ak parti belediye meclis üyesi ve grup sözcüsü Ahmet Aydemir “ tanık olarak dillendiği Isparta belediyesi davasında gül heykeli ile ilgili denetim komisyonu raporuna yansıdığı şekilde verdiği ifade de Azeri heykeltıraş ELNUR KERİMLİ “ Ahmet Aydemir heykelin h sinden anlamaz demiş.

Bu cevabı Ahmet Aydemir’e sorduğumuz zaman şunları söylemiştir. Başarılı bir teknik direktöre gazeteciler, sormuş siz futbolcu olmadığınız halde nasıl böyle başarıyorsunuz demişler. Teknik direktörün Cevabı “iyi bir jokey olmak için illa ki önce at mı olmak gerekir “ demiş. Bizlerde elçiye zaval olmaz dedik. “

Tartışmaların odağındaki gül heykelleri bu duruma nasıl geldi, nerede hata yapılda, niçin tartışmalar bitmiyor, fayda-zarar analizi yapıldımı.

Denetim komisyonu raporunda biliyoruz ki bir tanesinin maliyeti 165 bin TL ikincisinin maliyeti nedir?

Ayrıca tüm maliyeti nedir?. Vatandaş tüm bu soruların cevabını belediye ve dolayısıyla bizlerden soruyor.

Belediye doyurucu şekilde bizleri bilgi sahibi etsin.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum