Gülbirlik, Gölcük Projesi’ni Bekliyor

Gülbirlik, Gölcük Projesi’ni bekliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2018 10:45
Gülbirlik, Gölcük  Projesi’ni Bekliyor

GülbirlikGenel Müdürü Hasan Çelik, Yakaören’de gül ya da lavanta ile farklı bir üründikmek suretiyle Gölcük Tabiat Parkı’nın devreye girmesi suretiyle yoğunluğunoluşması durumunda bir satış mağazası açmayı planladıklarını söyledi.

Isparta turizmi için büyük öneme sahip olan Gölcük Tabiat Parkı’naAvrupa Park Projesi çalışmaları sürüyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. BölgeMüdürü Rıza Kamil, söz konusu projenin birinci etabında 100 bin lira bedelliyol kenarı istinat duvarı ve çevre düzenlemesi yapacaklarını, ikinci etabındaise dağ kızağı, spor sahaları, macera parkı, göl yüzeyine yakın iskele, su sporalanlarının bulunduğu bir projenin hayata geçirileceğini açıklamıştı. Gölcük Tabiat Parkı’na yapılacak proje Kısa adı GÜLBİRLİK olanGül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği tarafından dayakından takip ediliyor. Zira, Gülbirlik Gölcük’te o projenin hayatageçirilmesiyle hem Gölcük yolu çevresindeki gül bahçelerinin sayısını artıracakhem de o bölgeye Gül Ürünleri Satış Merkezi kuracak. Bu konuda bilgilendirme yapan Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik;“İslamköy Fabrikası’nda atıl durumda bulunan sahadaki ağaçların kesilmesini veoraya gül ya da endemik bitki dikimini düşünmüştük. Bu Güneykent ve Yakaören Fabrikası için de geçerli. Kampanya öncesinde ölçümleri yaptırdık. Yapılanölçümlere göre kendi sınırlarımız içindeki ağaçları kestirdik ve sahayıdüzenledik. Kampanya sonunda İslamköy Fabrikası’nın atıl alanına gül dikimiyapacağız. Güneykent ve Yakaören Fabrikası için de geçerli olacak.

Yakaören’degül ya da lavanta ile farklı bir ürün dikmek suretiyle Gölcük Tabiat Parkıprojesinin devreye girmesi suretiyle yoğunluğun oluşması durumunda bir satışyeri planlıyoruz.Gül turizmine yönelik olarak yurtiçi veya yurtdışından önemli turlarınve ziyaretçilerin geldiğini biliyoruz. Gelen misafirleri ağırlayabilmek adınaaltyapı hazırlıkları konusunda Güneykent Fabrikası’nda tuvalet yapmıştık. Sahadüzenlemesi yapıldı. Oraya gelen misafirlere köy kahvaltısı verebilmek için biryer dizayn ettik. Gelen misafirler hem kahvaltılarını yapacaklar hem dealışverişlerini yapacaklar. Bu sezon orada gelen ziyaretçilerden kendi adımızaönemli ekonomik girdi bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.