Gülbirlik Genel Müdürü Çelik Açıklaması

Gül Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Çelik, Isparta'nın gül ve kozmetik sektöründe gelişmesi için ilgili yönetmeliklerin yeniden düzenlenmesi gerektiğini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Şubat 2012 07:16
Gülbirlik Genel Müdürü Çelik Açıklaması

Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, kozmetik sektörüne yönelik 2005 yılında yapılan yasal düzenlemelerin beraberinde olumsuz sonuçları da getirdiğini ileri sürdü.

Mevcut yönetmelik gereği ancak şikayet olduğunda ilgili ürünlerin incelendiğini aktaran Çelik, "Örneğin kullandığınız krem vücudunuzda alerji yaptığında ve o kişi ilgili kurumlara şikayette bulunduğunda harekete geçiliyor. Kozmetik ürün imalatı yapan firmaların tesisleri uygun mudur- Bu firmalar kimyager çalıştırmakta mıdır- Bunlar denetlenmiyor" dedi.

Çelik, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünün kozmetik ürünler imalatı yapan firmaların denetimi konusunda bir ön çalışma başlattığını belirterek, kozmetik sektörünü emin adımlarla geleceğe taşımak için mutlaka yeni yasal düzenlemelerin de yapılması gerektiğini vurguladı.

GÜLBİRLİK tarafından hazırlanan gül ürünleri sepetinin 10 liraya satıldığını ifade eden Çelik, ancak bazı firmaların benzer sepetleri 5 liraya sunduklarını ve bu durumun sektörde güvensizlik ortamına yol açtığını belirtti. Sektöre mutlaka standart getirilmesi gerektiğine dikkati çeken Çelik, "Isparta'nın gül ve kozmetik sektöründe gelişmesi için yönetmeliğinin yeniden düzenlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Çelik, ayrıca Isparta'da ürünlerin insan sağlığına etkilerini belirlemek için gerekli testleri yaptırabilecekleri bir birimin bulunmadığını, testleri Anadolu Üniversitesi'nde yaptırmak zorunda kaldıklarını belirterek, Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde bir birim oluşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.