Gülçiçeği Fark Ödemeleri 3 Lira 165 Kuruş Üzerinden Yapılacak...

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, gülçiçeği fiyatının 3 lira 165 kuruş olarak belirlendiğini ve 1 hafta içerisinde bütün ödemelerin yapılacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Eylül 2012 16:03
Gülçiçeği Fark Ödemeleri 3 Lira 165 Kuruş Üzerinden Yapılacak...

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, gülçiçeği fiyatının 3 lira 165 kuruş olarak belirlendiğini ve 1 hafta içerisinde bütün ödemelerin yapılacağını söyledi.
'15 MİLYON EURO GİRDİ SAĞLANDI'
Gülbirlik Genel Müdürü Hüseyin Çelik, 2012 yılı içerisinde yapılan gül alımlarıyla ilgili bilgiler verdi. Çelik ayrıca, gülçiçeği fiyatının da 3 lira 135 kuruş olarak belirlendiğini söyledi. Isparta genelinde alınan gülçiçeğinden 6-7 ton civarında gülkontreti ve 1 ton civarında da gülyağı elde edildiğini belirtti. Çelik, gül üretiminin Isparta’ya 15 milyon Euro civarında girdi sağladığına da değindi.

Gülbirlik olarak 2012 yılında bin 300 ton gülçiçeği alındığını, 230 kg gülyağı ve 1 ton gül konktreti elde edildiğini söyleyen Çelik, gülyağının 7 bin Euro’dan gül konktretinin de 800 Euro’dan satıldığını belirtti.
Gülyağının iyi bir fiyata satılmasıyla gülçiçeği alım fiyatına iyi bir etkisi olduğunu söyleyen Çelik, “Birliğimiz 2012 yılı gülçiçeği kampanyasını 17 Mayıs tarihinde başlatmış ve 30 Haziran tarihinde sona erdirmiştir.

Böylece 45 günlük kampanya süresince 45 alım merkezinde gül alımları yapılmıştır. Gülçiçeği kampanyası süresince gülçiçeğinin artış trendine göre sırasıyla İslamköy, Kılıç ve Güneykent fabrikaları faaliyete geçirilmiş olup herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan kampanya sona ermiştir.

Ancak, bu yıl kampanya süresince gül sektöründe yaşanan provakatif olayların sektörün geleceğine hizmet etmeyeceği, bilakis gülcülüğün geleceğini tehlikeye atan ve riske eden gevri ve sorumsuz davranışlar olarak değerlendirilmelidir. Geçmişte benzer olayların yaşandığı ve gülcülüğün nasıl kötü günler geçirdiği hala zihinlerimizde tazeliğini korumaktadır.

Bütün bu olaylardan ders çıkarılmalı ve Türk gülünün ve gülyağının uluslar arası pazarda kazandığı itibarı, güveni sarsmadan, gül üreticilerinin el emekleri ve alın terlerin karşılığını bir defa da değil, her defasında en iyi şekilde alabilmelerini sağlamak, sektörde faaliyet gösteren her bir firmanın asli görevidir. Kaldı ki, günübirlik ve günü kurtarmak adına üreticinin geleceğini gasp etmek ne ticari mantaliteye ne de etik anlayışa sığmayacaktır.

Bu bakımdan, kuruluşundan bugüne kadar Gülbirlik ürettiği ve uyguladığı politikalar ile her zaman üreticinin menfaatini korumuş ve bundan böyle de Gülcülüğün her türlü şartlarda Isparta halısının hazin akıbetine uğramamsı için kooperatiflerimizle ve Kooperatif bünyesindeki üretici ortaklarımızla özverili ve karşılıklı güven içerisinde çalışmalarımız istikrarlı bir bicimde devam edecektir.

Bu bağlamda birliğimizin ve saygıdeğer üretici ortaklarımızın bu sektöre göstermiş oldukları güven ve sadakati aynı şekilde bölgemizde faaliyet gösteren diğer firma ve üreticilerden beklemek bu sektörün en doğal hakkıdır.

Tam bu açıklamaların ve tespitlerin ardından bölgemizde gerçekleşen gülçiçeği rekoltesine dönecek olursak, bu yıl bölgemizde yaklaşık gecen yıl olduğu gibi 6 bin 500 ton civarında bir rekolte gerçekleştiğini tahmin ediyoruz. Buna bağlı olarak yaptığımız alımlar neticesinde üretilen ürünlerimizin pazarlama çalışmalarına Temmuz ayı ikinci yarısında başlanmış olup, bugün itibariyle gülyağı ve gülkonkreti satışlarımız ve kontralarımız büyük ölçüde tamamlanmıştır.

Dolayısıyla gülçiçeği fiyatının tespiti için gerekli olan ihracat fiyatlarımız kesinleşmiştir. Bu bilgiler doğrultusunda Birlik Yönetim Kurulumuzun yapmış olduğu titiz bir çalışma sonucunda üretici ortaklarımıza 2012 yılı gülçiçeği için kg başına 3,165 TL’den ödeme yapılmasına ve ödemelerin önümüzdeki haftadan başlayarak tamamlanmasına karar verilmiştir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum