Gülköy'de Yeni Dönem...

IYAŞ'ın öz sermayesiyle kurulmuş olan ve 2004 yılından bu yana IYAŞ bünyesinde hizmet veren Gülköy Et Entegre Tesisleri'nin işletmesi el değiştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ağustos 2012 21:02
Gülköy'de Yeni Dönem...

IYAŞ'ın öz sermayesiyle kurulmuş olan ve 2004 yılından bu yana IYAŞ bünyesinde hizmet veren Gülköy Et Entegre Tesisleri'nin işletmesi el değiştirdi.

Tesis, Ahmet Eski’nin sahibi olduğu Gülmega Şirketine geçti. Böylece uzun zamandır spekülasyonların odağında olan ucuza satıldığı, eski Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın burayı alacağı yönündeki işletmeyle ilgili spekülasyonlar da son bulmuş oldu.

Tesislerin satılmasına ilişkin gelişmeyi duyurmak üzere IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol ile Gülmega Şirketi Sahibi Ahmet Eski objektiflerin karşısına geçti.

'ISPARTALIDA KALMASINI İSTEDİK'
2004 yılından beri IYAŞ bünyesinde hizmet veren Gülköy Et Entegre tesislerinin artık Ahmet Eski’nin olduğunu belirten Şenol, “IYAŞ olarak bu işletmenin çok sayıda taliplisi olmasına rağmen Ispartalı biri isimde kalması üzerinde durduk. Bu işletmenin Isparta’da kalmasını Ispartalı biri tarafından işletilmesini istedik. Sayın Eski ayın zamanda hayvancılık mesleğinin içinden geliyor. Bu bakımdan isabetli bir karar verdik.

Gülköy aynı kalite ve standartlarda üretimine devam edecektir. Biz de kendisinden ürün almaya devam edeceğiz” dedi Şenol, tesisin neden satıldığına ilişkin soruya, “Tesis asıl faaliyet alanımız olan perakende sektörünün dışında kalıyordu. Perakende sektörüne ağırlığımızı tam anlamıyla vermek istedik” diye yanıtladı. Şenol, 1.5 milyon TL’ye mal olan tesisleri 6 milyon 200 bin TL’lik bir rakama satarak iyi bir kar elde ettiklerini söyledi.

Şenol, ayrıca OSB’de 10 bin metre karelik bir alan satın aldıklarını da belirterek, buraya da yeni bir yatırım düşüncesinde olduklarını iletti.
Tesisin marka değeri ve sahip olunan belgelerle anahtar teslim edildiğini ifade eden Şenol, “Yeni bir tesis kurmaya kalksanız en az iki yıl sürecek. Bu da zaman kaybı, Burada kazan kazan sistemi üzerinde duruldu. Her iki tarafta kar elde etti” şeklinde konuştu.

KALİTEDEN ÖDÜN YOK!
Gülköy’ün yeni sahibi Ahmet Eski ise, IYAŞ yönetimine böyle bir tesisi Isparta’ya kazandırdıkları ve talipli olmasına rağmen kendisini tercih etmelerinden ötürü teşekkür etti. Bu satışta milliyetçilik duygularının öne çıktığını kaydeden Eski, “Hayvancılık baba mesleği. 1973 yılından bu yana bu sektördeyim. Bugüne kadar hep üreticiye hizmet sunduk. Bundan böyle de tüketiciye hizmet sunacağız. Isparta için hayırlı olsun. Bugüne kadar Gülköy nasıl hizmet veriyorsa bundan sonra da kalitesinden ödün vermeden aynı hizmete devam edecek” dedi.

'BALAMAN ORTAĞIM DEĞİL'
Eski, Hasan Balaman’ın ortaklığında tesislerin alındığı yönündeki iddiaların gerçek olmadığını belirterek, “ O söylentilerin nasıl çıktığını bilmiyorum ama Balaman’la resmi bir ortaklığımız söz konusu değil. Böyle bir şey olsa zaten iki ay sonra yine ortaya çıkar. Öyleyse niye yalan söyleyeyim” dedi. Eski, Kurban Bayramında canlı hayvan kesimi hizmetinin süreceğini ve istihdam alanı sunulacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.