Güller Diyarında 23 Nisan Coşkusu

çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Güller Diyarı Isparta’da da coşku içinde kutlandı.Şehir Stadını dolduran binlerce Ispartalı, bayram coşkusuna ortak oldu. Mehmetçiğin tören geçişi ise vatandaşlar tarafından ayakta alkışl

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2012 11:26
Güller Diyarında 23 Nisan Coşkusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 92 yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da coşku içinde kutlandı.

 Kentte kutlamalar saat 08.30’da Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Program 09.00’da Valilik başta olmak üzere çeşitli birimlerde çocukların makam koltuklarına oturmasıyla devam etti. Geçit töreni ve gösteriler ise saat 10.00’da Isparta Atatürk Stadyumunda gerçekleştirildi. Vali Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın askeri araç üzerinden stadı dolduran çocukların ve vatandaşların bayramını kutladılar. Daha sonra İstiklal Marşı ve Andımız okundu.

EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ SİZLERSİNİZ
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner yaptı. Günümüz dünyasının baş döndürücü bir hızla ilerlediğini belirten Caner “23 Nisan günü,1920’de temelleri atılan bir büyük projenin, demokratik ve çağdaş toplumların olmazsa olmazı durumundaki halk egemenliğinin somutlaştığı en önemli tarihtir.Bu gün bu kutlu tarihi dönüşümün anlamının, toplumumuz için önemini daha iyi anlıyoruz.Mili devlet ve milli egemenlik anlayışı 23 Nisan 1920’den sonra Büyük Millet Meclisimiz açıldı. Artık tek inanç ve tek halk olarak bütünleşen Türk Milleti, 23 Nisan 1920’de açılan Meclisimiz etrafında toplanarak, kurtuluş savaşını da kazandı. Milli Devlet ve milli ekonomi şekillenerek, milletin arzu ve iradesi galip gelmiş oldu. Bende bu önemli günde çocuklarımızın bayramını bir kez daha kutluyorum” dedi.

Konuşmanın ardından bayram şiirleri okundu. Program öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ve görsel sunumlarla son buldu

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.