Günaydın İstem, Isbaş ve Belmaş’ta İncelemelerde Bulundu

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediye şirketleri olan İSTEM, ISBAŞ ve BELMAŞ’ta incelemelerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2012 12:07
Günaydın İstem, Isbaş ve Belmaş’ta İncelemelerde Bulundu

Her ay düzenli olarak fabrikaların üretim kapasiteleri, kalitede gelinen nokta ve pazar payları ile ilgili olarak incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İSTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası’nda üretilen mallara yurtdışından ve ülke genelinden talepler olduğunu belirtti. Günaydın, Nahçivan’a taş göndermeye başladıklarını ayrıca Türkiye’nin en güneyinden en kuzeyine kadar ihtiyaca cevap vermeye çalıştıklarını belirtti.

ISBAŞ Bimsblok Fabrikası’na büyük önem verdiğini, bir zamanlar fabrikasının yok pahasına satıldığını, pomza yataklarının da 25 yıllığına devredildiğini söyleyen Başkan Günaydın, “Geçen aya göre fabrikamız yüzde 10 daha kazanç ilavesi yapmıştır. Çalışan milletler kalıcı olur. Bu artışlarımızı korumak istiyoruz” dedi.

Ortadoğu’nun en büyük fabrikası olan ve günlük 100 bin adet bimsblok üretim kapasitesine sahip BELMAŞ Bimsblok Fabrikası’nın da 3 vardiyaya geçmesi için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “8-10 gün sonra fabrikamız 3 vardiyaya geçecek. Günlük 90 ila 100 bin adet mal üreteceğiz. Bunu yaparken müşteri kapasitemizi de artırıyoruz. ISBAŞ ve BELMAŞ’ta üretilen günlük 130 bin civarındaki malımızı satacağız” şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ISTEM, ISBAŞ ve BELMAŞ Fabrikalarında yaptığı denetimler ardından yaptığı değerlendirmede şu görüşlerde bulundu:

ISTEM NAHÇİVAN’A MAL GÖNDERİYOR
“Şu anda fabrikamızda çalışmalarımız üst noktada devam ediyor. Yeni kurmuş olduğumuz fabrikamızda 3 vardiya olarak çalışmalarını sürdürüyor. Üretimde kapasitemizi artırmış durumdayız. Benim aradığım bir noktada kalitedir. Daha önceden düzeltmiş olduğumuz kalitemiz şu anda ne oldu. Bunları inceliyorum. Kalitemizde taviz verilmediği ortaya çıktı. Yurtdışından da talep var. Nahçivan’a taş gönderiyoruz. İstanbul’a taş yetiştiremiyoruz. Ülkemizin en güneyinden, kuzeyine kadar taşlarımız isteniyor. Amaçladığımız noktayı yakaladık. Şehrimizde de bu taşlarımızı kullanıyoruz. Aylık 18 bin ile 20 bin metrekare arasında mal üretiyoruz. Neticede kar ediyoruz. Çok namuslu ve kayıp vermeyen bir üretim yapıyoruz. Bugün üretilen kaliteli malları yurtdışına kadar satabiliyoruz ve Isparta’mıza da ciddi anlamda döviz giriyor.

ISBAŞ GEÇEN AYA GÖRE %10 BÜYÜDÜ
ISBAŞ fabrikamıza da büyük önem veriyorum. Bu fabrikamız satılmış, elden çıkarılmıştı. Bu fabrikamızı da yeni fabrika statüsünde çalıştırıyoruz. Kalite ve sağlamlık olduğu müddetçe malımızın pazarlanması bizim için daha kolaylaşıyor. ISBAŞ’taki kalitemizi de en üst seviyeye çıkardık. Yeni kurduğumuz BELMAŞ Bimsblok Fabrikamız ile ISBAŞ yarışıyor. Her iki fabrikamız rekabet içerisinde. İki fabrikamızı rekabete soktuk. 13 binden başladığımız ISBAŞ’taki üretimimiz 27 binlere çıktı. İşçilerimiz verimli çalışıyor. Geçen aya göre üretim ve kalitede ilerleme var. Her şey iyiye doğru gidiyor. Türkiye’nin her tarafına malımızı pazarlıyoruz. Üretmeyen milletler kazanamaz, o yüzden bizim çok çalışmamız gerekiyor. Fabrikamızın sistemleri tam olarak oturmuş vaziyette. Özel sektörle kıyaslanamayacak şekilde önde ilerliyoruz. Devlet teşekküllerinin de tam manasıyla çalıştırılabilme metotları var. Biz o metotları kendi yöntem ve çabalarımızla sağlıyoruz. Cumartesi günü olmasına rağmen çalışıyoruz, kazanıyoruz.

Eskiden de bu fabrika altın yumurtlayan bir fabrikaydı. Nasıl yok edildi, mahvedildi. 1 milyon 136 bin lira kasasına nakit koyduğum bu fabrika tamamı bir milyon liraya satıldı. Hem de pomza rezervleri de 25 yıllığına veriliyor. Şimdi rezervlerde bizim, fabrika da bizim, kazançta bizim. Bu kazançla halka hizmet ediyoruz. Demek ki, iyi niyetler, prensipler, yeni çalışma yöntemleri ve gayretler, işin içine dürüstlük girdiği zamanda işte böyle oluyor. Geçen aya göre fabrikamız yüzde 10 daha kazanç ilavesi yapmıştır. Çalışan milletler kalıcı olur. Bu artışlarımızı korumak istiyoruz. Bu kazançlar, güzellikler halkımıza ülkemize hayırlı olsun.

BELMAŞ’TA İKİNCİ BÜYÜK ADIMA GEÇİLİYOR
BELMAŞ’ta bir vardiyada 27 bin adet bimsblok üretiyoruz. Kapasite olarak 32 bin adete kadar çıkabiliyor. Esas hedefimiz, birinci vardiya seviyesini maksimuma ulaştırmak ve sonrasında da 3 vardiya sistemine geçmek. Bu birinci kademeyi çözdükten sonra 3 vardiya sistemine geçmek. Bu bizim için yeni kurulan bir fabrika için önemli bir aşama oluyor. Bu çalışmaları aşama aşama yapmanın da bir anlamı var. Fabrika tam oturuyor, emin adımlarla ilerliyor. Bugün fabrikamızın emin adımlarla gerekli mesafeyi almış olduğunu gördüm. Şimdi ikinci büyük adımımıza geçiyoruz.
Şimdi bu alana makineleri yapıldı, geçen ay anlaşıldı, kırma eleme ve bant sistemleri kuruluyor. 8-10 gün sonra bu tesis kurulacak ve ardından da fabrikamız 3 vardiyaya geçecek. O zaman günlük üretimimiz 90 ila 100 bin adete çıkacak. Bunu yaparken müşteri kapasitemizi de artırıyoruz. Böyle de bir çalışmamız var. Mallarımızı satıyoruz, 3 vardiyada o zaman günlük ISBAŞ ve BELMAŞ’ta üretilen günlük 130 bin civarındaki malımızı satacağız. Bu noktaya geldik.

Fabrikalarımız dev adımlarla ilerliyor. Bu da bana mutluluk veriyor. Genel Müdürlerimiz ve arkadaşlarımız çok iyi çalışıyor. Bugünkü incelemelerimde yaptığımız yatırımların semerelerini almış durumdayız. Bu hizmetler güzel Isparta’mıza hayırlı olsun diyorum”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum