Günaydın ITKM İnşaatından Soruşturma Geçirecek

Isparta Ağır Ceza Mahkemesinde süren belediye davasında suç örgütü kurmaktan 75 yıldan 172 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a Danıştay’dan bir kötü haber daha geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2012 14:59
Günaydın ITKM İnşaatından Soruşturma Geçirecek

Daha önce şirketlere borç verme konusunda İçişleri Bakanlığı’nın kararını bozan Danıştay, Günaydın ve beraberindeki 16 meclis üyesine yargı yolu açmıştı.

Sonrasında Halı Sarayı Düğün Salonu ile Belediye İşhanında bulunan MHP İl Binası konusunda soruşturma izni vermeyen İçişleri Bakanlığının kararını bozan Danıştay, bu kez yapımı devam eden Ticaret ve Kültür Merkeziyle ilgili önemli bir karar aldı.

Danıştay, Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının tamamlanmasını geciktirmek suretiyle kamu zararına neden olmak, inşaat işine ilişkin mevzuata aykırı ek sözleşme yapılmasını sağlayarak kamu zararına neden olmak, tadilat projesini imzalamayan belediye personelini mevzuata aykırı biçimde görevden almak suçlamalarına karşı soruşturma izn vermeyen İçişleri Bakanlığının kararını bozdu.

Danıştay’da oy birliği ile alınan karar gereği, İçişleri Bakanlığı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı Ticaret ve Kültür Merkezi hakkında soruşturmadan geçirecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.