Günaydın Kararlı

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın deprem haritasını çıkarmak için çalışmalara başlamak üzere olduklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2012 15:32
Günaydın Kararlı

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın deprem haritasını çıkarmak için çalışmalara başlamak üzere olduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2012 yılında yapılacak çalışmaların başında Isparta’nın deprem haritasının çıkarılarak, deprem riski konusunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde olacaklarını belirterek, konunun önemine dikkat çekti.

Birinci derece deprem kuşağı üzerinde bulunan ve geçtiğimiz yıl Van Erciş'te meydana gelen yıkıcı depremin ardından, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2012 yılında yapacağı ilk icraatlarından birisinin Isparta’nın deprem riski haritasının çıkarılması olacağı sinyalini verdi. Önceki gün Belediye Meclisi gündemine de gelen deprem yönetmeliği oldu. Isparta ilinin deprem riskinin araştırılması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi ile ilgili olarak net konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, deprem konusunda hiç bir rahatlığa ve boşvermişliğe meydan vermeden gereken her türlü çalışmanın yapılacağını söyledi.

Deprem yönetmeliği ile ilgili olarak meclis üyelerine de konunun hassasiyetini hatırlattığını belirten Başkan Günaydın şöyle konuştu, "ilimiz birinci derece deprem kuşağı üzerinde. Biz göreve geldiğimiz andan beri olumsuzluk teşkil edecek yapılara asla izin vermedik. Bundan sonra da izin vermeyeceğiz. Amacımız olası bir depremde can ve mal kaybı olmadan atlatılması noktasında belediye olarak ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Bunun için Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Isparta Valiliğinden alınacak yardım ve desteklerle Isparta depreme karşı daha duyarlı olunması amaçlanmaktadır."dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.