Güneykent ve Gümüşgün Birleşiyor

Belde belediyelerinin nüfusunun 2 binin altına düşmesi nedeniyle kapatılmasının gündeme gelmesi belediyelikleri yeni yollar aramaya itiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ekim 2012 12:31
Güneykent ve Gümüşgün Birleşiyor

Gülkenti olarak anılan Güneykent ise öyle bir yol buldu ki sadece beldeliğini korumakla kalmayacak aynı zamanda büyüyecek. Gümüşgün ile birleşmek isteyen Güneykent beldesinde ve Gümüşgün köyünde 4 Kasım'da referandum yapılacak.

Gülses'in haberine göre; Nüfusu 2 binin altında kalan belde belediyelerinin kapatılması kararı birçok beldeyi yeni yol arayışlarına iterken, Güneykent Belediyesi beldeliğini korumanın yanında büyümek için bir adım atıyor. 4 Kasım’da yapılacak referandumla Gümüşgün’le birleşmeye hazırlanan Güneykent’in daha da büyüyerek Isparta’nın 14. ilçesi olabileceği belirtiliyor. Zira havalimanı yanında, hızlı tren hattı üzerinde ve İç Anadolu, Akdeniz, Ege’yi birleştiren karayolu kavşağında yer alan beldenin birkaç yıl içinde kat be kat büyümesine kesin gözü ile bakılıyor.

Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, Gümüşgünlü ve Güneykentli vatandaşların zaten bir arada olduğunu söyleyerek “bizimkisi aslında kağıt üzerinde bir birleşme olacak. Zaten biz Gümüşgünlü vatandaşlarımızla içi içe yaşıyorduk. Yakın olmamız sebebiyle karşılıklı kız alıp veren aileler var, birbirimizle toprak alış verişimiz var. Şimdi bu fiili birlikteliği kağıt üzerinde gerçekleştirerek beraberce büyüyeceğiz” dedi. Birleşmeye Gümüşgün haklıda olumlu yaklaşıyor.

BÜYÜK AVANTAJLARIN KAVŞAK NOKTASI
Güneykent bugüne kadar kendini Gülkenti olarak tanıtıyordu. Gülkenti olarak bilinen Güneykent beldesi belediyelik hakkını kaybetmemek için mahallesi kadar yakın olan Gümüşgün ile birleşmeye hazırlanıyor. Gümüşgün halkının da sıcak baktığı birleşme için 4 Kasım’da referandum yapılacak. Güneykent Beldesi ile Gümüşgün köyünün birleşmesi halinde sadece beldeliği korumakla kalmayacak, aynı zamanda kat be kat büyüyecek avantajlara sahip olacak. Güneykent beldesi BAKA’ya hazırladığı proje ile gül turizminin Türkiye’deki merkezi olmak için önemli adımlar atmıştı. Fakat beldenin ana yoldan içeride kalması bazı konularda elini zayıflatıyordu. Şimdi ise Gümüşgün ile birleşerek önemli yolların birleştiği bir kavşağa kavuşacak olan belde, havalimanı ve hızlı tren hattı istasyonu gibi önemli avantajlara da sahip. Güneykent ve Gümüşgün’ün birleşmesi halinde sahip olduğu avantajlar nedeniyle büyümesine kesin gözü ile bakılırken Isparta’nın 14. ilçesi olabilecek büyüklüğe ulaşacağı ifade ediliyor.

MİLLETVEKİLLERİ GÜMÜŞGÜNDEN OY İSTEDİ
Kurban Bayramı'nın 2'nci gününde Ak Parti Milletvekili Recep Özel Gönen'e bağlı Gümüşgün Köyü'nü ziyaret etti. 4 Kasım'da yapılacak referandum ile ilgili vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu.
Nüfusu 2 binin altına düşecek belediyelerin kapatılması gündeminde yer alan Gönen’e bağlı Güneykent Belediyesi Gümüşgün Köyü’nün kendisine bağlanması için 4 Kasım’da Evet-Hayır referandumu yapacak. Referandumdan (Evet) oyu çıkarsa Güneykent belediye olarak devam edecek. Gümüşgün ise mahalle olacak.

Ak Parti Milletvekili Recep Özel ve parti mensupları ile Gümüşgün Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, Gümüşgün köylüleri ile bir araya geldi.
Bayramlaşmanın ardından açıklama bulunan Köy Muhtarı Ali Haydar Tekin, referandum ile ilgili olarak iyi bir sonuç çıkmasını temenni ettiğini belirtti. Tekin; “Köy olarak bir yere varamayacağız. En azından belediyeye bağlı bir mahalle olduktan sonra çöplerimiz toplanır, temizliğimiz yapılır. Bütün imkanlardan yararlanmış oluruz. Mahalle olmanın büyük avantajları olacak. Ben bir vatandaş olarak Güneykent’e bağlanmayı istiyorum” dedi.

Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün ise, bu birleşme çalışmaları keşke daha önce olsaydı. Bugün büyük yollar kat eden bir belediye olacaktık. Gümüşgün-Güneykent bu birleşmeden sonra kendisini gösterecek. Karşımızda bulunan Isparta-Ankara yolundan günde 12 Bin araç geçiyor. Biz sadece bakıyoruz. Konumumuz itibariyle çok önemli bir bölgeyiz. Bunu da değerlendirmeliyiz. Eğer referandumdan evet oyu çıkarsa biz bütün olanaklara sahip olacağız” şeklinde konuştu.

Ak Parti Milletvekili Recep Özel; Güneykent Belediyesi çalışmalarıyla takdir toplayan bir beldemizdir. Artık belli bir noktaya geldi. Gümüşgün’de bağlanırsa adına da Gülkent ismi koyarız. Ve daha da büyümeye devam eder. Buraya Havacılık Okulu ve Hızlı Tren projesi var. Ve daha birçok konularda yatırım yapılır. Bunlar için başkan takipçisi olacak. Geliriniz artacak. İnşallah bu referandumu el birliği ile çözeriz. Artık kısır siyasete bir kenara bırakalım. Biz hizmet partisiyiz. Oya göre hizmet yapmıyoruz. Hangi bölgede başka partiye oy çıkmışsa bile biz gidip her türlü hizmetimizi sunuyoruz. Bu konuda endişeleriniz olmasın” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum