Hac Kontenjanlarında Peşkeş İddiası

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere tanınan hac kontenjanları hakkında Isparta’dan ilginç bir iddia geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2013 13:30
Hac Kontenjanlarında Peşkeş İddiası

Isparta Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Diyanet’in devlet sırrı gibi sakladığı listede Isparta’dan 3 kişinin gazi olmamasına rağmen yer aldığını öne sürdüler.

İSİMLER BEYAN EDİLSİN!
Isparta Muharip Gaziler Derneği üyeleri adına açıklamada bulunan Kıbrıs Gazisi Demirali Gülgen, her yıl Diyanet’in gazilere 600 kontenjan tanıdığını hatırlattı. Kontenjan dahilinde hacca giden ve kaçının gazi olup olmadıkları bilmediklerini belirten Gülgen, Diyanet’in acilen bu 600 kişilik isim listesinin açıklanmasını istedi.

Akıllarına ‘Bizim kontenjan hakkımıza peşkeş mi çekiliyor’ sorusu geldiğini söyleyen ve bu sorunun cevabını istediklerini aktaran Gülgen, “Hac için Gazi kontenjanından faydalananların isimleri devlet sırrı ve askeri stratejik sırrı gibi saklanmaktadır.

2011 yılında gazi olmadığı halde gazi kontenjanından faydalanan Zekeriya Bilici gibi kişilerin olmasının tespiti üzerine ister istemez gazi kontenjaının birilerine kullanıldırıldığı duygu ve düşünceleri tüm Gaziler üzerinde oluşmuştur.

Bu isimler Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanlığı tarafından Diyanet İşleri Başkanlığına bildirilmesine rağmen ve bu hac kontenjanına giren gazi isimlerinin bildirilmesinin yolsuzlukları önleyeceğini belirtilmesine rağmen bu isimleri, Diyanet Devlet sırrı gibi gizlemesi bunun üzerine 2013 yılında da Abdullah Demirel, Fehime Demirel, Vesile Demirel gazi olmamasına rağmen listede yer alması bizleri üzmektedir.

İsteğimiz Diyanet’in hac kontenjanından bundan sonraki yıllarda faydalananların isimlerini beyan etmesi adam kayırmaları önleyecektir. Eğer geriye dönük araştırma yapılırsa mutluda oluruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum