Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Isparta'da Hac ibadetini yerine getirmek isteyen hacı adayları, düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2013 10:41
Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Isparta'dan bu yıl kutsal topraklara gidecek 295 hacı adayı için Terminal Camisi önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim'in okunması ile başlayan törende Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Hac ibadetinin önemine değinerek, haccın İslam'ın beş şartından biri olduğunu söyledi.



Haccın hem mal ve hem de beden ibadeti olduğunu anlatan Avcı, haccın silahsız bir cihat olduğunu belirten hadislerin olduğunu dile getirdi. Hac ibadetinin meşakkatli ve sabır gerektirdiğine dikkati çeken Avcı, "İnşallah hacı adaylarımız oradan günahlarından temizlenip gelecekler" dedi.

 

Avcı'nın konuşmasının ardından Isparta Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri, hacı adaylarını gidecekleri kutsal topraklarda dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Ekipler, hacı adaylarını hangi kafilede yer aldıklarını ve kafile başkanlarının isimlerinin ezberlemesi konusunda uyararak, yanlarında toplu para taşımamaları, paranın cepten çıkarılması sırasında başkasına gösterilmemesi ve cüzdanın elbisenin herhangi bir yerine kamufle edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

 

Duanın ardından hacı adayları, yakınları tarafından uğurlandı. Uğurlama sırasında bazı hacı adaylarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.