Hak Yiyen Değil Hak Veren Olduk

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, emekli, işçi, memur ve halen çalışanlar dahil Belediye’de hizmet verenlerin yüzlerini güldürüyor.

Yayınlanma:
Hak Yiyen Değil Hak Veren Olduk

Önceki dönemlerde çalışanların maaşından kesilen Tasarrufu Teşvik paralarını Ziraat Bankası’na yatırmayıp harcayan Eğirdir Belediyesi, yaptığı haksızlığın bedelini yıllar sonra 26 misline varan tavanla ödüyor.

225 TL’lik anaparanın yatırılmayışına karşılık gecikme faizleriyle birlikte 6 (altı) bin liraya yakın ödemelerin yapıldığı bildirildi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in, vazifeye başladığından bu yana “kimin hakkı varsa belgelendirmek şartıyla o hak verilecektir” sözüne itimat eden Belediye’den emekli olmuş ve halen çalışanların da bulunduğu yüzlerce personel mahkeme kararlarıyla Belediye’den haklarını bir bir alıyorlar.

Daha önce mahkemeye verip davayı kazanan çalışanlardan güç alanlar, aynı konuda mahkeme yoluyla davalarını kazanarak tasarruf paralarını misli misline alıyorlar. Davaları kazanan Avukatlara da yüklü miktarda Belediye’nin kasasından ödemelerin yapıldığı açıklandı.

Başkan Özmeral, “Vazifeye başladığımızda, memur ve işçilerimizin maaşlarını alamadığı bir yana, geçmişe dönük değişik konulardaki hakları fazlasıyla yenilmiş olan çalışanlarımızın yanında, emekliler bile mağdur edilmiştir. Belediye hak yiyen değil, hak verendir düsturumuzu hiçbir zaman bozmadık. Belediye’mizden haklı olarak alacağı olanlara hep yardımcı olduk, kapımızı sonuna kadar açtık.

Böyle davranarak güven kazandık. Bütün malları hacizli, borç batağında bulunan, resmiyette iflas etmiş kabul edilen Eğirdir Belediyesi’ne fazlasıyla itibar kazandırdık. Tabiî ki bu kolay olmadı. Belediye’mizden geçmişe dönük alacağı bulunan memur, işçi ve emeklilerimize haklarını geldiğimiz günden beri belgeye dayalı nasıl ödediysek şimdi de ödemeye devam ediyoruz. Başkaları hak yiyen olmuş, biz hak veren oluyoruz.

Paraları ödediğimizde personelden daha çok biz seviniyoruz. Hak yiyenlerin hâlâ yüzleri kızarmıyorsa, yüzsüzlüklerini hâlâ devam ettiriyorlarsa ve hak yemeyi sermaye kabul ediyorlarsa saygıdeğer halkımızın bu vahim durumları iyi değerlendirmesi gerekir. Hangi partiden olursa olsun, hangi aday olursa olsun tezgâh kurarak bir yerlere gelmek isteyenleri saygıdeğer halkımız asla affetmeyecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum