Halıkent’te Tural Coşkusu

Halıkent’te Tural Coşkusu: Isparta’ya Hizmetimizi Önlemek İçin Her Yola Başvuruyorlar

Yayınlanma:
Halıkent’te Tural Coşkusu

İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural’a, Halıkent Kapalı Pazar yeri açık hava toplantısında sevgi seli vardı. Tural, adaylığının düşürülmesi için uğraş verildiğini belirterek ‘Ahmet Tural korkusu içlerin işlemiş” dedi. Kentsel dönüşümde ve imar uygulamalarında Ayazmana Mahallesi’nin mağdur edildiğini belirten Tural “Ayazmana Mesireliği’ne çivi bile çakamayanlar oradaki Belediye arazisini yok parasına sattılar” diye konuştu

Seçim çalışmaları kapsamında meydanlardan halka seslenen İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural Halıkent Pazar Yerini dolduran vatandaşlarla buluştu. Tural sevgisinin meydanlara sığmadığı açık hava toplantısında mahalle sakinleri Tural’ı coşkuyla karşıladı. Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyesi adaylarının tanıtıldığı mahalle buluşmasında Tural, üyeliğinin düşürülmesi için girişimde bulunan partilere, Ahmet Tural’dan bu kadar çok mu korkuyorsunuz? sorusunu yöneltti.

YSK DA RET VERDİ

Merkez İlçe ve İl Seçim kurulundan sonra adaylığının kanuni olarak görev yaptığı yerlerden günüde istifa etmediği gerekçesiyle YSK’ya da itiraz edildiğini ancak bunun da kabul edilmediğini belirten Tural “Bizi sizinle buluşturmamak için her yola başvurdular.

Adaylığım düşsün diye üç siyasi parti muhalefet şerhi koyarak merkez ilçeye götürdüler reddetti. İl seçim kuruluma götürdüler. Neden Isparta’ya hizmet yapmamızı önlemek için. Çok mu korkuyorsunuz Ahmet Tural’dan Ama 3 hakim yine ret verdi. Bunlara bu da yetmedi YSK’ya itiraz ettiler. Allah’a çok şükür bizim abdestimizden şüphemiz yok. Oradan da ret verildi. Ahmet Tural korkusu içlerine kadar içlemiş. Ama 31 Martta zafer İyi Parti’nin olacak” dedi

BUNLAR ANCAK RANTSAL

DÖNÜŞÜMDEN ANLAR

Ayazmana Mahallesi’nde tek katlı 3 katlı evlerin olduğunu, mahalle halkının belediyeye 5 kat emsal artışı için başvurduğunu ama mevcut belediye yönetiminin ilgilenmediğini kaydeden Tural, “Müteahhit ancak parsel birleştirmesi olursa buralara girer dediler. İşte bunların kentsel dönüşümden anladıkları bu. Bu mahallenin bir tarafında 7 katlı evler bir yanında tek katlı 3 katlı evler. Oraya vermişsin kat artışı niye buraya vermiyorsun.

Niye eşit adaletli davranmıyorsun. İşlerine gelmez. Çünkü bunlar kentsel dönüşümden değil rantsal dönüşümden anlarlar. Şimdi Sav yolunda Deri OSB’nin bu tarafındaki araziyi imarda depo alanı ilan ettiler. Burada sizlerin de arazisi var. Peki size sordular mı? Biz yaptık oldu. Kimsenin haberi yok çıkar askıya. Süresinde itiraz gelmezse başla uygulamaya. Sonra vatandaşı mahkemelerde uğraştır. Böyle belediyecilik olmaz” dedi.

HALIKENT’E SOSYAL TESİS

Halıkent mahallesinin emeklilerin ağırlıklı olduğu bir mahalle olmasına rağmen çok amaçlı bir sosyal tesisin ne yazık ki yapılmadığını kaydeden Tural “Yıllar önce hemen üst tarafta yapılan tesis var ama sosyal tesis ihtiyacına yanıt vermiyor. inşallah göreve geldiğimizde burada çok amaçlı sosyal tesis yapacağız” diye konuştu.

AYAZMANA MESİRELİĞİNE ÇİVİ ÇAKMAYANLAR

ORADAKİ BELEDİYE ARAZİSİNİ SATTILAR

Ayazmana mesireliğini dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı’nın yaptığını ancak daha sonra gelen belediye başkanlarının burayla ilgilenmediğini kaydeden Tural “Sadece rükuşlar yapılarak Ayazamana’ya baktık denildi. Neyine baktınız. Yukarılara çıkın bakın yollar bozuk, kaldırım taşları kırık, üstüne ne koydunuz. Tuvaletler bile ilk yapıldığı gibi. Yazın burası ana baba günü oluyor. İnsanlar araç koyacak yer bulamıyor. Yaptınız mı bir otopark.

5 yıl önce göreve gelenler Ayazmana’yı yenileyeceğiz demişlerdi. İşte Ayazmana Mesireliği girişindeki kemeri yıktılar. Yanında belediyeye ait arsa vardı ne yaptılar? Sattılar. Bize söylenen 20 milyon liraya arsanın satıldığı şimdi orada sadece bir dükkanın 20 milyon liradan satılacağı. Sen Isparta’nın arazini satıyorsun. Yapsana oraya bir otopark. İnsanlar gelsin araçlarını koysun. Rahatça mesirelik alanında dolaşsın. Ama yok. Siz ancak satmayı bilirsiniz” ifadesinde bulundu.

KOKU SORUNU KÖKÜNDEN ÇÖZÜLECEK

Ayazmana’da yeni parklar yapacaklarını ve parkları güvenlik kameralarıyla donatacaklarını ifade eden Tural, bozulan asfaltların da yenileneceğini söyledi. Ayazmana ve Halıkent’in yazın halen daha koku sorunu çektiğini söyleyen Başkan Adayı Tural, “Benim halkım bu kokuyu neden çekmek zorunda kalıyor? Ama endişelenmeyin. Göreve geldiğimizde koku sorununu biz onlar gibi sözde değil özde bitireceğiz. Öyle pansumanlarla geçici çözümlerle değil, bilimsel, üniversitelerden destek alarak, AB çevre fonlarından yapılacak kalıcı çözümlerle bu sorunu kökten bitireceğiz” diye konuştu.

Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.