Halkı Tahrik Edici Mesaj Yayınladınız

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşan Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Taksim Gezi Parkı eylemleri ile olarak muhalefeti sert bir dille eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2013 14:04
Halkı Tahrik Edici Mesaj Yayınladınız

Özel; 'Vatandaşı organize etmiyorsunuz ama bazı mesajlarınızda halkı tahrik edici, halkı sokaklara dökücü mesajlarınız oluyor' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Taksim Gezi Parkı ile ilgili söylediği “Çapulcu” kelimesi hakkında da açıklamada bulunan Özel; “Evet, bütün eylemleri anlayışla karşılarız ama bakın, bu "çapulcu" lafına takılıp kaldık. Bakın, polise taş atan, gidip araçları yakan insanlar çapulcudur” diye konuştu.

Özel yaptığı konuşmada; “Her zaman darbeyle iktidara gelmiş olan alışık olduğunuz durumun Türkiye gündeminden çıktığının herhâlde bir tezahürü olarak buradan kayıtlara geçmesi anlamında konuşmuş bulunmaktasınız ve sizin hiçbir zaman haddinize değil bu gruba, milletin yüzde 50'sini temsil eden gruba "güruh" demek.

Bizi de halk seçti, sizi de halk seçti. Biz, son olaylardan dolayı sokağı da iyi izliyoruz, onun mesajını da iyi alıyoruz ama buna her zaman "Türkiye'de bir muhalefet boşluğu var." diyorduk. Keşke bu muhalefet boşluğu olmasaydı da sokak sizin yerinize geçip hareket yapmasaydı. Siz kaliteli bir muhalefet yapabilseydiniz sokak bu hareketleri yapmazdı. Sizin muhalefet boşluğunuzu bu sokak kaldırıyor.

Bakın "Aklıselim olalım." diyoruz. Türkiye günlerdir bir imtihandan geçiyor, siz de geçiyorsunuz biz de geçiyoruz. Bu imtihanı el birliğiyle siyaset kurumu olarak hakkıyla vermek durumundayız. Onun için, bütün milletvekilleri olarak üzerimize düşen yükümlülüğü temiz dille, iyi üslupla millete örnek olacak davranışları burada sergileyelim ki bu sokak yatışsın. Onları organize etmiyorsunuz ama bazı mesajlarınızda halkı tahrik edici, halkı sokaklara dökücü mesajlarınız oluyor.

Evet, bütün eylemleri anlayışla karşılarız ama bakın, bu "çapulcu" lafı… "Çapulcu" lafına takılıp kaldınız. Bakın, polise taş atan, gidip araçları yakan insanlar çapulcudur. Bunun haricinde, "çapulcu", onlara ayak uyduranlar, tüm bu eylemleri yapanlar anlamında konuşulmamıştır kesinlikle. Polise taş atana siz "çapulcu" demiyor musunuz? Taş atana siz "çapulcu" demiyor musunuz? Araç yakana, Başbakanlık binasını basmaya çalışana siz "çapulcu" demiyor musunuz?

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum