Halkımız İstedi Bizde Kapattık

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ISBAŞ Bimsblok Fabrikasının yapılan kapatılma töreninde halkın istediği doğrultusunda fabrikanın kapatıldığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Şubat 2014 15:03
Halkımız İstedi Bizde Kapattık

Isparta Belediyesi’ne ait ISBAŞ Bimsblok Fabrikası bugün törenle kapatıldı.

Düzenlenen törende mahalle sakinlerini hitap eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, fabrikayı halkın istediği doğrultusunda kapattıklarını söyledi.

ALLAH CEZASINI VERSİN
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ISBAŞ fabrikasının Hasan Balaman döneminde 1 milyon TL’lik küçük bir paraya satıldığını belirterek, göreve geldikten 16 ay sonra fabrikayı geri aldıklarını söyledi.

Başkan Günaydın, “Bir zamanlar bu fabrika gerçekten çok büyük bir gelir kaynağıydı. Görevi bıraktıktan sonra bir geldik fabrika sıkıntı içerisinde. Soğuk yeller esiyor. Biz tekrar göreve geldikten sonra 1 milyon 136 bin TL borç yapmışlar. Gerçekten Balaban balabanlık yapmış. Burayı 1 milyon TL’ye satmış. Sadece kasasındaki para satış fiyatından yüksek. Bu fabrika pomza yatakları ile birlikte rahat 500 milyon TL eder. Pomza yatakları ile birlikte dünya da böyle bir satış görülmemiştir. Başkanlığın süresince haram paralarla zengin oldun. Onun ‘Allah Cezasını Versin’.” dedi. Biz göreve geldikten sonra bu fabrikayı 16 ay sonra tekrar satın aldık. Bu fabrikayı aldıktan sonra büyük bir vizyon çalışması yaptık. Bu fabrikadan gelir sağladık. Ancak buradaki mahalle halkı bu fabrikanın kalmasını istediler. Biz bu fabrikayı 2 yıl önce kaldıracaktık. Ama burayı 2 yıl daha çalıştırma kararı aldık. Çünkü bir çok fabrika daha kurduk. Bu fabrikalara gelir sağlaması amacıyla fabrikayı çalıştırdık.

ISPARTA HALKI İSTEDİ BİZDE KAPATTIK
Belediye Başkanı Günaydın, ISBAŞ fabrikasını çevre mahalle halkının rahatsız olmasından dolayı kapattıklarını belirterek, fabrikadan 2 kilometre uzaklıkta Ortadoğu’nun en büyük bims fabrikasını açtıklarını söyledi.

Başkan Günaydın, “Hiçbir fabrikanın kapatılması bayram olarak değerlendirilmez. Ama bizim için bugün bayram. Buradaki mahalle halkı istedi bizde kaldırıyoruz. Tabi bildiğiniz üzere 2 kilometre ileriye Ortadoğu’nun en büyük bims fabrikasını kurduk. Buradaki fabrika 26 bin mal üretiyordu. Ancak oraya yaptığımız ikinci bims fabrikası 76 bin mal üretiyor. Neredeyse 3 katı. Ama daha hedeflerimiz bitmedi. Bizim hedefimiz 90 bin mal üretmek. Bunun içinde çalışmalarımız devam ediyor. Fabrikalarımız da ürettiğimiz mallarımız Türkiye’nin en kaliteli en dayanıklı ürünleridir. Türkiye’deki bims fabrikalarında yaptığımız araştırmalarda, yapılan ürünlerin içerisine bazı maddeler konulduğunu gördük. Bizim yaptığımız ürünlerimizin içerisinde hiçbir şekilde yabancı madde yoktur. Her ürünümüzü olması gereken şekilde yapıyoruz” dedi.

POMZANIN MERKEZİ ISPARTA OLACAK
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’yı büyük bir pomza şehri haline getirdiklerini belirterek,artık Türkiye’nin pomzayı yurtdışından ithal almasına gerek kalmadığını açıkladı.
Günaydın, “Şu anda burada ramazan bayramını kutluyoruz. Hedeflerimize tam anlamıyla ulaştığımız taktirde kurban bayramını da 2 kilometre ilerideki diğer fabrikamızda kutlayacağız. Isparta’mız bu kurduğumuz 2 büyük fabrika sayesinde büyük gelirler sağlıyor. Isparta’yı bir pomza şehri haline getiriyoruz. Bu konu ile ilgili pomza yatakları bulunan dağlarımızı aldık. Bunun ticaretini de yapacağız. Genellikle Türkiye bu ticareti 30 dolar karşılığında yurtdışından ithal ediyordu. Ama şu anda biz bu uygulamayı başlattıktan sonra yurtiçinden pomza isteği olursa Isparta’dan 10 dolar karşılığında alabilirler. Biz 10 dolarlık satıştan da kazanıyoruz” diye konuştu.

BU ALANDA TİCARET OLMAYACAK
Başkan Günaydın, ileriki zamanda fabrika alanının düzenlenip yeşil alan ve bir tane daha sosyal tesis kurulacağını belirterek, fabrika alanında ticaret konusunda hiçbir şey yapılmayacağını söyledi.

Başkan Günaydın, “Bazı arkadaşlar şöyle söylüyor. Şimdi kapatıyorsunuz ama seçimden sonra tekrar açarsınız diyorlar. Böyle bir şey söz konusu bile değil. Biz 1 Şubat itibariyle bu fabrikamızın işlevini durdurduk. Şalterlerini indirdik. Burada artık ticaret yönünden hiçbir şey yapılmayacak. Bu alan ile ilgili düşüncelerimiz var. Bu alanı düzenleyip buraya yeşil alan ve bir tane daha sosyal tesis yapmak istiyoruz. Artık bu alanda ticaret ile ilgili hiçbir düşüncemiz yok. Bundan 2 sene önce konut yapmak istedik. Ama daha sonra düşüncelerimiz değişti ve mahalle halkının isteği üzerine yeşil alan ve bir tane daha sosyal tesis yapacağız” şeklinde konuştu.

BU SOSYAL TESİSİ SENİN GÖZÜN YIKTI
ISPAŞ fabrikası üstünde yapımı devam eden Gökkubbe inşaatının geçtiğimiz aylarda çökmesi üzerine yorum yapan milletvekillerine cevap vererek, Bir milletvekili buraya yapılan sosyal tesisin çökmesi üzerine değişik yorumlar yapmıştı. Bu yorumlardan biri Allah’ın sopası vurdu herhalde diye bir cümleydi. Böyle bir şey yok. Bu yapılan sosyal tesisi senin gözlerin yıktı. Bunu böyle bil. Bir gece 400 polis belediyemizi bastı. Bir çok arkadaşımız cezaevinde yattı. Bu operasyon başarılarımızı zedelemek için yapılmıştır. Ama ne oldu. Bizi incitmeyi başarabildiler mi. Hayır. Biz yinede hizmetlerimizden vazgeçmedik ve Isparta halkı için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Isparta’yı kalkındırdık” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum