Halkımızla Beraber Kutluyoruz

ADD Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve TSK Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ağustos 2013 15:51
Halkımızla Beraber Kutluyoruz

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken, yayınladığı mesajında “30 Ağustos Zaferi’nin 91. yıldönümünde bütün olumsuzluklara rağmen sömürgeciliği yenilgiye uğratmış, mazlum milletlere yol göstermiş bir milletin temsilcileri olarak, tam bağımsızlığa dayalı onurlu duruşumuzla Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaşma kararlılığını bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

Güldiken, “Bilindiği gibi Türk Milleti ve O’nun içinden doğan Türk Ordusu, 30 Ağustos’ta, dünyada benzersiz bir mücadele ile işgal kuvvetlerini kesin bir yenilgiye uğrattı. Bu nedenle 30 Ağustos; “Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla, tam bağımsız yaşama bilincine erişmiş bir ulusun, çağdaş, demokratik, laik bir devletin temellerini attığı gündür. Son yıllarda belirli kesimlerin “darbeci – militarist” çağrışımlar yaptığı iddiaları ve siyasi iktidarın uygulamaları, tüm milli bayramlarımızda olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramımızın da aslına uygun biçimde kutlanmasını engellemektedir” ifadelerini kullandı.

ADD Şube Başkanı Güldiken, “Oysa dünyada hangi ordu vardır ki, emperyalizme karşı kazandığı savaşı milletiyle birlikte gururla kutlamasın? Üstelik, Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı Büyük Taarruz ve Başkumandanlık Meydan Muharebelerinin şanlı ordusu bugün, kamuoyu vicdanının kabul etmediği davalarla itibarsızlaştırılmaya, halkın gözünde küçük düşürülmeye çalışılmaktadır. Aynı şekilde, söz konusu davaların kurgulanmasına paralel olarak “Açılım Süreci” adı altında PKK Terör Örgütü ile görüşmelerin başlatılması da planlanan hedefleri açıkça ortaya koymaktadır. Esas amaçları, Türkiye’yi savunma gücünden yoksun bırakarak her türlü tehdide açık bir ülke haline getirmektir. Bu durum karşısında bizler 30 Ağustos Zafer Bayramımızı halkımızla birlikte kutlama kararımızı sizlerle paylaşıyoruz. Millet olarak çağdaş topluma, demokrasiye, bağımsız yargıya, özerk- bilimsel üniversiteye nasıl sahip çıkıyorsak, milli ordumuza da öyle sahip çıkacağız. Bu bağlamda tüm halkımızın, tüm Cumhuriyet sevdalılarının 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, saygılar sunuyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum